A- A+
Πηγή Κομισιόν: Capital controls στην Ελλάδα μόνο αν αυξηθούν επικίνδυνα οι εκροές
«Η επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες, θα γίνει μόνο εάν οι εκροές καταθέσεων αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες ημέρες» δηλώνει στην Καθημερινή Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ (25/06) μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα και έχει πολύ βαριά ατζέντα.

Σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τα άλλα σοβαρά θέματα που έχουν να συζητηθούν, όπως το Grexit αλλά και η μεταναστευτική πολιτική.

Υπόσχονται αναδιάρθρωση χρέους

Συγχρόνως θα έχει περάσει και μία εβδομάδα από το σημερινό Eurogroup χωρίς κάποια άλλη συνάντηση με αποτέλεσμα να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην ελληνική πλευρά, τονίζει η "Καθημερινή".

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται κείμενο που θα αναφέρεται στο θέμα του χρέους σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Η Καθημερινή επικαλείται υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για ανανέωση της δήλωσης για την ελάφρυνση του χρέους που είχε κερδίσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όταν υπουργός ήταν ο Γ. Στουρνάρας.