A- A+
Τράπεζα Κύπρου: Διήμερο ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον
Διήμερο ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον με θέμα ¨Αν τα δέντρα μιλούσαν...¨ διοργάνωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα.

Στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των νικητών του ομότιτλου Μαθητικού Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, που διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά, με συμμετοχή 7.500 έργων ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφιών και κατασκευών, ατομικών και ομαδικών.

Εκατοντάδες παιδιά κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία μέσα από παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα σχετικά με την αξία των δέντρων και τους κινδύνους που απειλούν τα δάση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Παπαχρήστος, ο Γενικός Δ/ντής Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, κ. Κων/νος Δημόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κ.κ. Ν. Παπαχελά, Άγγ. Αντωνόπουλος και Α. Βαρελάς. Βραβεία απένειμαν επίσης ο Aνώτερος Δ/ντής ΜΜΕ και Ιδιωτών Τράπεζας Κύπρου, κ. Ευάγγελος Αθανασίου, η Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, κα Αικ. Πολυμέρου Καμηλάκη, ο Πρόεδρος της Unicef, κ. Λ. Κανελλόπουλος οι ηθοποιοί Μ. Πολυχρονίδη και Γ. Χρανιώτης, ο παρουσιαστής Χρ. Φερεντίνος, καθώς και μέλη της κριτικής επιτροπής.

Κατά τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού, ο κ. Ε. Αθανασίου δήλωσε: «Επιθυμία και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το Οίκαδε και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή, που πραγματοποιούμε τα τρία τελευταία χρόνια, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των παιδιών μας σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα, το περιβάλλον».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου που εκπονείται από το 1999 και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότερα από 120 δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, που επικοινωνούν ζωντανά μέσω ίντερνετ. Παράλληλα, η εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.oikade.gr είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά και τους γονείς.