A- A+
Ο Σόιμπλε ετοιμάζεται για Grexit ενόψει Eurogroup - Σχέδια έκτακτης ανάγκης
Για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων Ελλάδας - δανειστών ετοιμάζεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλώντας σε κοινοβουλευτική ακρόαση στο Βερολίνο είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης για αποτυχία επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα έως τις 30 Ιουνίου.

Αυτό ανέφεραν δύο γερμανοί βουλευτές σύμφωνα με το δημοσιογράφο του Bloomberg Brendan Greeley.

Παραπέμπουν στους θεσμούς

Μία λύση στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να βρεθεί εντός του πεδίου εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σήμερα.

«Αναφορικά με τη σύσκεψη του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, παραμένει στόχος μας να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Χρειαζόμαστε μία λύση εντός του πεδίου εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος, η οποία μπορεί παρά να είναι η Ελλάδα κάνει ένα βήμα μπροστά προς τους τρεις θεσμούς, που έχουν κάνει εξαιρετικά γενναιόδωρη προσφορά» είπε ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε.

Επειδή οι θεσμοί και η Ελλάδα δεν έχουν συμφωνήσει στα μέτρα που χρειάζονται ως αντάλλαγμα για την επόμενη δόση του προγράμματος διάσωσης της χώρας, η Γερμανία οδεύει προς τη συνάντηση με ρεαλιστικές προσδοκίες, είπε.

«Δεν θα πρέπει κανείς να περιμένει ότι οι υπουργοί θα είναι ήδη σε θέση να αποφασίσουν σχετικά με χαρτιά και έγγραφα αύριο» πρόσθεσε.