A- A+
Taxis: Άνοιξε η εφαρμογή για τις δηλώσεις των επιχειρήσεων - Οι κρίσιμες ημερομηνίες
Άνοιξε την Τετάρτη στο Taxis η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων νομικών προσώπων που αφορούν την περυσινή χρήση. Σε επτά δόσεις η καταβολή του φόρου.

Σύμφωνα με λογιστικά γραφεία, το σύστημα άνοιξε με δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και αναμένεται η επιδιόρθωση των προβλημάτων.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου, ωστόσο λόγω των λίγων ημερών που απομένουν έως τότε δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση.

Οι μηνιαίες δόσεις

Για τις επιχειρήσεις που θα υποβάλλουν τη δήλωση κατά την διάρκεια του Ιουνίου, η καταβολή του φόρου γίνεται σε 7 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη καταβάλλεται το αργότερο έως την επόμενη εργάσιμη της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες έξι μέχρι την τελευταία ημέρα των επόμενων μηνών από την υποβολή της.

Δηλαδή, η δεύτερη δόση μέχρι τις 31.07.2015, η τρίτη δόση μέχρι τις 31.08.2015, κ.ο.κ., με την τελευταία δόση να καταβάλλεται μέχρι τις 31.12.2015, καθόσον η καταβολή του φόρου δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν του ίδιου φορολογικού έτους.