A- A+
Με τι επιτόκια έδωσαν νέα δάνεια οι τράπεζες τον Απρίλιο - Μικτές τάσεις
Μικτές τάσεις επικράτησαν στα δάνεια που χορήγησαν οι τράπεζες τον Απρίλιο στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης, έναντι του προηγούμενου μήνα, στο 4,91%.

Ωστόσο, δεν κινήθηκαν όλα τα επιτόκια καθοδικά. Συγκεκριμένα:

- Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 22 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,40%.

- Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κάρτες, ανοιχτά δάνεια, υπεραναλήψεις) διαμορφώθηκε στο 14,56%, σχεδόν αμετάβλητο έναντι του προηγούμενου μήνα

- Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων καθορισμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου αυξήθηκε κατά 18 μονάδες βάσης, στο 7,19%.

- Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,27%.

- Το αντίστοιχο μέσο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 7,79%.

- Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ μειώθηκε κατά 49 μονάδες βάσης στο 5,64%

- Για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 15 μονάδες βάσης στο 5,19% και για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,98%.