A- A+
Μαζικά στη Γερμανία στέλνουν καταθέσεις οι Έλληνες - Στα 3,8 δισ. ευρώ το ύψος τους
Στο υψηλότερο σημείο από το 2012 έχουν φτάσει οι καταθέσεις Ελλήνων στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που επικαλείται η Die Welt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα αιμορραγούν ακατάπαυστα το 2015, καθώς η απειλή ενός Grexit ωθεί τους Έλληνες να σηκώνουν τα χρήματά τους από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Μόνο μέσα στον Απρίλιο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ, αυξάνοντας τις εκροές από την αρχή του χρόνου στα 27 δισ. ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 15% των συνολικών ελληνικών αποταμιεύσεων.

Πού πάνε τα λεφτά

Τα χρήματα αυτά πάνε όπου οι Έλληνες πιστεύουν ότι είναι πιο σίγουρα. Είναι απλό: ανοίγουν έναν λογαριασμό στο εξωτερικό και στη συνέχεια κάνουν εμβάσματα κατά βούληση.

Δισεκατομμύρια έχουν φύγει έτσι προς Ελβετία. Αλλά και η Γερμανία είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, οι ελληνικές καταθέσεις στις γερμανικές τράπεζες από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 600 εκατ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά στα 3,8 δισ. ευρώ, που αποτελεί το υψηλότερο ποσό από το 2012.