A- A+
Προθεσμιακές: Στο ναδίρ τα επιτόκια παρά τις εκροές
Στο 1,82% διαμορφώθηκε το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών καταθέσεων που συνάφθηκαν τον Απρίλιο, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι και το τέλος Απριλίου, η μέση απόδοση στους λογαριασμούς προθεσμίας με διάρκεια έως 1 έτος, κυμαίνεται μεταξύ 1,80% και 1,83%.

Στις καταθέσεις διάρκειας από 13 έως 24 μήνες το μέσο επιτόκιο ανήλθε τον Απρίλιο σε 1,71% έναντι 1,69% τον περασμένο Μάρτιο, με το εύρος να κυμαίνεται στο πεντάμηνο Δεκμβρίου 2014 - Απριλίου 2015 μεταξύ 1,68% και 1,71%.

Οι ευκαιρίες

Οι τραπεζικές διοικήσεις δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε προς τα πάνω αναπροσαρμογές των επιτοκίων το επόμενο διάστημα.

Αφού δε χρειάστηκε η αύξηση των επιτοκίων μετά από εκροές 35 δισ. ευρώ, δεν θα υπάρχει λόγος για μία τέτοια κίνηση αν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - δανειστών και ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ευκαιρίες για τους καταθέτες υπάρχουν στις online προθεσμιακές καταθέσεις και στα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με τα προγράμματα επιβράβευσης των καρτών, τα οποία πληρώνουν σε χρήμα και σε είδος.

Σχετικά άρθρα

* Online προθεσμιακές καταθέσεις

* Καταθέσεις με προγράμματα επιβράβευσης