A- A+
Ποιες ιδέες κέρδισαν τα βραβεία στο διαγωνισμό καινοτομίας i-bank της Εθνικής Τράπεζας
Με ρεκόρ συμμετοχών και με τη βράβευση 10 προτάσεων, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία», που διοργάνωσε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για τη στήριξη και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Στο φετινό Διαγωνισμό συμμετείχαν 783 άτομα είτε μεμονωμένα ή σε ομάδες, που υπέβαλαν 422, ιδιαίτερα αξιόλογες, προτάσεις.

Συμμετοχές και νικητές

Το 65% των συμμετεχόντων ήταν ηλικίας 18-35 ετών. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Στους νικητές του πέμπτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα απονεμήθηκαν δέκα βραβεία:

• Το πρώτο χρηματικό βραβείο είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Κούρτεση και Κωνσταντίνου Μπρατάνη για την πρότασή τους με τίτλο «Goodvidio:

Εντοπίζοντας και αξιοποιώντας το καλύτερο video περιεχόμενο από κοινωνικές πλατφόρμες, για την αναβάθμιση της εμπειρίας των ηλεκτρονικών αγορών».

• Το δεύτερο χρηματικό βραβείο δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Πάρι Ζιώγκα, Δημητρίου Πιχλιαβά, Ζωής Γιαβρή, Κωνσταντίνου Αμεράνη, Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και Δημητρίου Ροζάκη για την πρότασή τους με τίτλο «TomoTECH Studio».

• Το τρίτο χρηματικό βραβείο έξι χιλιάδων ευρώ (6.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Ναταλίας Κρίτσαλη και Γεωργίου Σταυρόπουλου (2 άτομα) για την πρότασή τους με τίτλο «BLOODE».

• Το τέταρτο χρηματικό βραβείο τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000€) απονεμήθηκε στην ομάδα των Δημητρίου Πουρναράκη, Σπύρου Φωτόπουλου, Νικολάου Τσίχλα και Κωνσταντίνου Βολουδάκη για την πρότασή τους με τίτλο «nimbata - call conversion tracking & analytics platform».

Έξι ακόμη χρηματικά βραβεία χιλίων πεντακοσίων ευρώ (1.500€) απονεμήθηκαν στους:

• Δαμουλιανό Άγγελο για την πρότασή του με τίτλο «Botilia.gr, ο νέος τρόπος να αγοράζεις κρασί: Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλογής και διάθεσης των καλύτερων κρασιών μικρών οινοπαραγωγών».

• Γιώργο Καρακατσιώτη για την πρότασή του με τίτλο «Acropolis Rock: one tour guide to rule them all».

• Ομάδα των Χρήστου Παναγιώτη Καρακίτσιου, Γεωργίου Καραΐσκου, Σοφίας Κορλού, Δημητρίου Τσαπέτη και Αθανασίου Λεοντάρη για την πρότασή τους με τίτλο«Geomiso, του Πρώτου Ελληνικού Λογισμικού Ισογεωμετρικής Ανάλυσης».

• Ομάδα των Αθανάσιου Κοσμίδη, Βασιλείου Παΐρακταρίδη, Αλέξανδρου Γιαμά, Παναγιώτη Βιδάλη και Παρασκευά Κοσμίδη για την πρότασή τους με τίτλο «Care Across: online δίκτυο ενημέρωσης και στήριξης ασθενών με καρκίνο, το οποίο ενισχύει την έρευνα κατά της νόσου».

• Ρόζα Μαρίνα Μέλλου για την πρότασή της με τίτλο «Classfund».

• Ομάδα των Αθανασίου Παπαδημητρίου, Βιργινίας Βυζαντίου, Βασιλικής Γούλου και Ευσταθίου Τζάρου για την πρότασή τους με τίτλο «giaola.gr: Νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για αναζήτηση, εύρεση και αξιολόγηση επαγγελματιών που προσφέρουν καθημερινές υπηρεσίες, με πρωτοποριακό online προγραμματισμό ραντεβού».

Επιπλέον, δόθηκαν δέκα tablets στους συμμετέχοντες των οποίων οι προτάσεις προκρίθηκαν στη Β’ Φάση χωρίς να προκριθούν στη Γ’ Φάση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσης η έναρξη του έκτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού www.nbg.gr/ibank/innovation καθώς επίσης και στη σελίδα του Facebook www.facebook.com/ibanknbg, όλες οι λεπτομέρειες του έκτου Διαγωνισμού «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία».