A- A+
Ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ μέσω ίντερνετ χωρίς καμία χρέωση αντί της τηλεφωνικής κλήσης
Τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω ίντερνετ, χωρίς τη χρέωση που συνεπάγεται η τηλεφωνική κλήση, θα έχουν σε λίγες ημέρες όλοι οι ασφαλισμένοι.

Από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει η πολιτική εφαρμογή του νέου συστήματος ραντεβού με συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ενώ από την 1η Ιουλίου η σχετική online εφαρμογή θα αρχίσει να «τρέχει» πιλοτικά.

Το νέο σύστημα θα λειτουργεί παράλληλα με το ισχύον (τηλεφωνικό ραντεβού). Αναπτύσσεται με πόρους του ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο μέσω της πλατφόρμας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Τι περιλαμβάνει

Θα περιλαμβάνει τις δημόσιες δομές παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Για την υλοποίησή του, η ΗΔΙΚΑ αναπτύσσει μία κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταχωρίζεται η διαθεσιμότητα των γιατρών ανά ειδικότητα.

Θα κλείνονται, επίσης, τα ραντεβού και θα ενημερώνονται οι γιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.