A- A+
Διεθνείς Βραβεύσεις της Εθνικής Τράπεζας από το Θεσμό «Global Business Excellence Awards»
Διεθνείς βραβεύσεις στο πλαίσιο του θεσμού των Global Business Excellence Awards έλαβε η Εθνική Τράπεζα. Πώς λειτουργούν τα βραβεία.

Στο πλαίσιο του Θεσμού «Global Business Excellence Awards» η Εθνική Τράπεζα με δύο υποψηφιότητες και μετά από αξιολόγηση των προτάσεών της έλαβε τις ακόλουθες σημαντικές διεθνείς βραβεύσεις:

• Global Business Excellence Award for Outstanding HR Initiative
• Global Business Excellence Award for Outstanding Community Initiative

Πρόγραμμα υποτροφιών

Για την πρώτη βράβευση που αφορά στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και Απασχόλησης «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Ι.Κ.Υ 2+2» για την κατηγορία αξιολόγησης Outstanding HR Initiative, ο Πρόεδρος των κριτών αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με την ανεργία των νέων να αγγίζει το 50% στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, η Εθνική Τράπεζα έχει επενδύσει σε πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό, το ποσό των €4 εκατ. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για την ανάπτυξη των νέων και την απορρόφησή τους στον εργασιακό χώρο.

Έτσι, η Τράπεζα υποστηρίζει νέους για τις μεταπτυχιακές τους σπουδές και δίνει τη δυνατότητα για πρακτική άσκηση στο δίκτυο της Τράπεζας. Στην περίπτωση που η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Τράπεζα εγγυάται στο σπουδαστή δύο επιπλέον χρόνια εργασίας. Αυτή η αναγκαία και καλά μελετημένη πρωτοβουλία δίνει σε αρκετούς νέους μια σπουδαία ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις Τραπεζικής».

Χορηγία στον Ευαγγελισμό

Για τη δεύτερη βράβευση που αφορά στο Πολυετές Χορηγικό Πρόγραμμα «Κατασκευή Νέας πτέρυγας Χειρουργείων Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για την κατηγορία αξιολόγησης Outstanding Community ο Πρόεδρος των κριτών αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η Εθνική Τράπεζα έχει γενναιόδωρα χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με ποσό της τάξης των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με τη προσθήκη 22 πλήρως εξοπλισμένων χειρουργικών αιθουσών στο νοσοκομείο, είναι ο μεγαλύτερος χορηγός που αφορά πρωτοβουλία σε θέματα υγείας.

Χιλιάδες άνθρωποι θα επωφεληθούν από τις καλύτερες υπηρεσίες στο χώρο της υγείας, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μειωμένο χρόνο αναμονής. Αυτή είναι μια πραγματικά μοναδική συνεισφορά στη κοινωνία και η Εθνική Τράπεζα αξίζει πραγματικά αυτό το βραβείο».

Τι είναι τα Global Business Excellence Awards

Τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας «Global Business Excellence Awards» είναι από τα σημαντικότερα βραβεία επιχειρηματικής αριστείας στον κόσμο.

Επισημαίνεται ότι, λόγω του υψηλού προφίλ τους, τα βραβεία προσελκύουν ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο, από μεγάλες πολυεθνικές μέχρι και οργανισμούς του δημόσιου τομέα.

Τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας έχουν ως κριτές μια μεγάλη ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων οποίοι επιλέγουν τους νικητές σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια για κάθε κατηγορία και τομέα εστιάζοντας στα οικονομικά αποτελέσματα, την καινοτομία, τις εργασιακές σχέσεις, τις επενδύσεις και τα κοινωνικά οφέλη.

Οι νικητές έχουν ένα κοινό στοιχείο - είναι πραγματικά άριστοι σε αυτό που κάνουν- και η Εθνική Τράπεζα το απέδειξε κερδίζοντας δύο βραβεία.

Οι σημαντικές αυτές διεθνείς βραβεύσεις των Προγραμμάτων που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα, αποτελούν μια ακόμη επιβράβευση της συνεπούς και διαχρονικής στρατηγικής προσήλωσης της Διοίκησης της Τράπεζας και όλων των δομών της στις Αρχές της Εταιρικής Υπευθυνότητας.