A- A+
Τέλος η μόχλευση και ο δανεισμός ελληνικών μετοχών από την DEGIRO - Βλέπει αυξημένο ρίσκο
Τη μόχλευση και το δανεισμό ελληνικών μετοχών σταματά μέχρι νεωτέρας η DEGIRO, λόγω των αυξημένων κινδύνων που συνεπάγεται το κλίμα αβεβαιότητας στην ελληνική οικονομία.

Όπως ανακοίνωσε προς τους επενδυτές πελάτες της η εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, όλοι οι κίνδυνοι που απορρέουν από τις επενδύσεις σε ελληνικές μετοχές επωμίζονται από τους ίδιους.

«Η έκβαση του αποτελέσματος της παρούσας πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα είναι απρόβλεπτη» αναφέρει χαρακτηριστικά η DEGIRO.

Μεγάλο το ρίσκο

Και προσθέτει πως «δεν μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει μόχλευση για τις ελληνικές μετοχές. Επίσης, σταματάει και τον δανεισμό ελληνικών μετοχών. Επομένως, όλες οι ελληνικές μετοχές θα ανήκουν πλέον στην κατηγορία D».

H DEGIRO κατανοεί ότι τα μέτρα αυτά περιορίζουν τις υπηρεσίες της αναφορικά με τις ελληνικές μετοχές.

Όμως, καθίστανται απαραίτητα για να περιορίσουν τον κίνδυνο και την έκθεση της DEGIRO, των συνεργαζόμενων μερών και όλων των πελατών της από την παρούσα πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η εταιρία παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ενημερώνει τους πελάτες της όποτε είναι απαραίτητο, τονίζει στην ανακοίνωση.

Οι υπηρεσίες θεματοφυλακής, π.χ. η διατήρηση μη Ελληνικών μετοχών, δεν επηρεάζονται αρνητικά από την κατάσταση στην Ελλάδα, καταλήγει η εταιρία.