A- A+
Με «ξαφνικό θάνατο» προειδοποιεί την Ελλάδα ο Σόιμπλε - Χωρίς συμφωνία το Eurogroup
Για το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην FAS.

Μιλώντας στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα, σημειώνει ότι «η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί ξαφνικά να γλιστρήσει σε πτώχευση».

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε ερώτηση για αν το Βερολίνο έχει προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, απάντησε ότι «υπάρχουν ζητήματα στα οποία ένας λογικός πολιτικός δεν μπορεί να πάρει θέση. Διαφορετικά δημιουργούνται παρεξηγήσεις» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

Για να προσθέσει: «Κάποτε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πει ότι ορισμένες φορές δεν πρέπει να παίρνουμε την αλήθεια τοις μετρητοίς. Εγώ βλέπω τα πράγματα πιο σύνθετα. Γι αυτό και είναι καλύτερο να σιωπήσω».

Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Ο γερμανός υπουργός τόνισε πάντως ότι η Γερμανία «θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, υπό λογικές προϋποθέσεις.

Και πρόσθεσε πως αυτό «δεν θα προσκρούσει σε εμάς», τονίζοντας ότι στο ζήτημα υπάρχει «απόλυτη σύμπνοια» με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας ο Β. Σόιμπλε είπε ότι δεν αναμένει συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ελλάδα: «Δεν προβλέπω ότι μέχρι τότε θα έχουν διευκρινιστεί τα πάντα».