A- A+
BNP: «Βλέπει» ράλι στις τραπεζικές μετοχές αν υπάρξει συμφωνία - Διπλασιασμός τιμών
Διπλασιασμό των τιμών των τραπεζικών μετοχών «βλέπει» η BNP Paribas εάν υπάρχει συμφωνία Ελλάδος - δανειστών. Τα ρίσκα και τα σενάρια για τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με έκθεση της γαλλικής τράπεζας για τον εγχώριο χρηματοπιστωτικό κλάδο, οι τιμές των μετοχών των τραπεζών αναμένεται τουλάχιστον να διπλασιαστούν αν υπάρξει βιώσιμη λύση για τη χώρα μας.

Αν και δεν δίνει τιμές - στόχους λόγω της αβεβαιότητας, υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων, «θα τι αγόραζε όλες».

Οι προτιμήσεις της

Πάντως, οι αναλυτές της BNP δείχνουν προτίμηση στους τίτλους της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας.

Για τη μεν Πειραιώς σημειώνουν ότι διαθέτει ισχυρό πλάνο αναδιάρθρωσης, ενώ δίνεται έμφαση στη δανειοδότηση των επιχειρήσεων.

Από την άλλη πλευρά, η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τη BNP, διαθέτει ισχυρά κεφάλαια και διασπορά στην αγορά της Τουρκίας.

Τα σενάρια

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, η γαλλική τράπεζα σημειώνει πως δύο είναι τα πραγματικά σενάρια: Είτε θα υπάρξει συμφωνία και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, η οποία μένει στο ευρώ, είτε προετοιμαζόμαστε για Grexit.

Στην πρώτη περίπτωση, οι τράπεζες μπαίνουν σε τροχιά ανάκαμψης, ενώ στη δεύτερη, δεν προτείνονται ως επενδυτική επιλογή.

Σημειώνει ότι στην τρέχουσα συγκυρία, τα πολιτικά ρίσκα παραμένουν υψηλά και η ορατότητα περιορισμένη, καθώς η πρόοδος των διαπραγματεύσεων είναι επίπονα αργή, τη στιγμή που οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας γίνονται ολοένα και πιο επείγουσες.