A- A+
«Τσίμπησαν» τα επιτόκια των προθεσμιακών το Μάρτιο - Στο 1,83% η μέση απόδοση
Ελαφρά άνοδο σημείωσαν τα επιτόκια των νέων προθεσμιακών καταθέσεων με διάρκεια έως 1 έτος που συνάφθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, λόγω των στοχευμένων προσαρμογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, η μέση απόδοση στις νέες προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας έως και 12 μηνών διαμορφώθηκε το Μάρτιο σε 1,83%.

Πρόκειται για το δεύτερο συνεχή μήνα που τα επιτόκια καταγράφουν, έστω και οριακή άνοδο, η οποία σε επίπεδο διμήνο έχει φτάσει τις 3 μονάδες βάσης.

Η μικρή αυτή άνοδος είναι αποτέλεσμα των προσαρμογών στις οποίες έχουν προχωρήσει οι συστημικοί όμιλοι, κυρίως στις online προθεσμιακές καταθέσεις, οι αποδόσεις των οποίων αυξήθηκαν έως και 10 μονάδες βάσης.

Τη σχετική τάση έχει ήδη καταγράψει σε δημοσίευμά του με τίτλο «Πώς ''πάτησαν'' ξανά στο 2% τα επιτόκια στις προθεσμιακές» το Moneyonline.gr από τον περασμένο μήνα

Οι καταθέσεις έως 2 έτη

Το γεγονός αυτό επηρέασε το μέσο όρο της αγοράς. Από την άλλη πλευρά πάντως, συνεχίστηκε και το Μάρτιο η αποκλιμάκωση των αποδόσεων στους προθεσμιακούς λογαριασμούς με διάρκεια από 13 έως 24 μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η μέση απόδοσή τους διαμορφώθηκε την υπό εξέταση περίοδο στο 1,69% έναντι 1,73% τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται πάντως πως οι νέες προθεσμιακές καταθέσεις με τόσο μεγάλη διάρκεια δεν είναι και τόσο δημοφιλείς μεταξύ των καταθετών.

Ο όγκος των νέων εργασιών της κατηγορίας αντιστοιχεί σε μόλις 5% επί του συνόλου των νέων προθεσμιακών καταθέσεων στο α΄ τρίμηνο του 2015.

Σύγκριση επιτοκίων

Βρείτε την καλύτερη προθεσμιακή κατάθεση για τα χρήματά σας