A- A+
Έρχονται φορολογικοί έλεγχοι για όλες τις καταθέσεις - Η διαδικασία και ο φόρος ως 20%
Μπαράζ ελέγχων στις καταθέσεις των φορολογουμένων ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, επιδιώκοντας να βάλει στα ταμεία του αρκετά εκατ. ευρώ.

Και σε αυτήν την περίπτωση θα ζητηθεί σε πρώτη φάση η οικειοθελής δήλωση εισοδημάτων που φαίνονται να έχουν «φουσκώσει» τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά δεν έχουν περιληφθεί στις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων των λογαριασμών.

Μεγάλος Αδελφός

Σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που θα προωθηθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα, έως και τον ερχόμενο Ιούνιο οι τράπεζες θα αποστείλουν στις ελεγκτικές αρχές όλα τα στοιχεία για τις κινήσεις των καταθετικών λογαριασμών από το 2000 έως και σήμερα.

Βάση των στοιχειών αυτών θα προκύψει η ετήσια αύξηση των καταθέσεων κάθε φορολογουμένου, η οποία θα συγκριθεί με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της ίδιας περιόδου.

Με τη χρήση ενός αλγόριθμου, θα υπολογίζεται η απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και αύξησης των τραπεζικών υπολοίπων.

Ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται και εφόσον θέλει να αποφύγει τον έλεγχο θα πληρώνει ένα φόρο 15% - 20% επί της διαφοράς που θα προκύπτει.

Εάν δε θέλει να πληρώσει το φόρο θα υπόκειται σε αναδρομικό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης

* Φόρος 15% - 20% για τη νομιμοποίηση καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες - Το σχέδιο