A- A+
Το ΥΠΕΞ Αγγλίας προειδοποιεί: Όσοι πάνε Ελλάδα να έχουν μετρητά - Κίνδυνος διακοπής των ΑΤΜs
Τον κίνδυνο διακοπής στη λειτουργία των ΑΤΜs στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. «Πάρτε μετρητά μαζί σας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας συμβουλεύει όσους ταξιδέψουν στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες να έχουν στην κατοχή τους με΄τρητά.

Ο κίνδυνος είναι να υπάρξει black out στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας και τα ATMs να μην λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

«Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρκετά χρήματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών για να αποφύγουν τυχόν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν», αναφέρει το αρμόδιο τμήμα του βρετανικού ΥΠΕΞ.

Πτώση στις κρατήσεις

Η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους και το ενδεχόμενο χρεοκοπίας έχει προκαλέσει ήδη ζημιά στον τουρισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΤΕ, από τη γερμανική αγορά οι κρατήσεις είναι μειωμένες κατά 26% σε ετήσια βάση το Μάρτιο, ενώ την ίδια περίοδο η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου καταγράφει αύξηση της τάξης του 2%.

Σύμφωνα με το σύνδεσμο τουριστικών επιχειρήσεων, «όσο δεν κλείνει η συμφωνία με τους εταίρους μας και παρατείνεται η οικονομική αστάθεια της χώρας μας, είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί περαιτέρω ο ρυθμός ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που αυτό μπορεί να επιφέρει στην υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας, στη συμβολή στο ΑΕΠ και στην ενίσχυση της απασχόλησης».

Το επίμαχο δημοσίευμα