A- A+
Αλ. Μητρόπουλος: Δημοψήφισμα για 3ο μνημόνιο - Ποιος του είπε πως θα υπάρξει τρίτο πακέτο;
Την ώρα που στην Αθήνα αναζητούν διεξόδους για το ενδεχόμενο να υπογράψουν τρίτο μνημόνιο, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από την Ευρώπη για ένα νέο πακέτο στήριξης.

Μάλιστα τη Δευτέρα το πρωί στην τηλεόραση του STAR, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, αποκαλύπτοντας μάλιστα και το ερώτημά του:

«Με δεδομένο ότι απόφαση του ελληνικού λαού είναι λύση εντός ευρώ, οι δανειστές επιμένουν σε τρίτο Μνημόνιο. Συμφωνείτε;».

«Σε κάθε περίπτωση στόχος μας δεν θα είναι η έξοδος από το ευρώ ή η προσφυγή σε εθνικό νόμισμα αλλά η ισχυροποίηση της διαπραγματευτικής βάσης της κυβέρνησης» είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Όχι σε τρίτο πακέτο

Από την πλευρά τους πάντως οι Ευρωπαίου δεν δείχνουν διατεθειμένοι να παράσχουν ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που μίλησε στο ολλανδικό site Volkskrant, «δεν βλέπω ένα τρίτο, μεγάλο πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Παράλληλα, αν καο ξεκαθάρισε πως το θέμα ενός Grexit δεν συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας, την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ευρωομάδα «γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξη» για τη διάσωση της Ελλάδας και υπογράμμισε πως οι ανησυχίες για τους Έλληνες, «αυξάνονται καθημερινά».