A- A+
Επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ το βράδυ της Κυριακής - Προς την έξοδο ο Γιάν(ν)ης
Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός, την ίδια ώρα που ξένα μέσα ενημέρωσης θεωρούν τελειωμένο το Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με την κυρία Μέρκελ την Κυριακή, σε καλό κλίμα.

Παράλληλα, με φόντο τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Άμεσα λύση

Από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι η συνομιλία Τσίπρα - Μέρκελ έγινε σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ' όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Παράλληλα, εν μέσω της απομόνωσης που -κατά τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες- φαίνεται ότι βίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ. Ντάισελμπλουμ.

Ξανά Brussels Group

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και συγκεκριμένα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη αύριο, Δευτέρα.

Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη, με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικές προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των «καυτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

FT: Τελειώνει ο Βαρουφάκης

Η κυβέρνηση επιδιώκει αν παρακάμψει τον Γιάνη Βαρουφάκη στην προσπάθειά της να συνεννοηθεί με τους δανειστές και να δώσει ωθηση στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με άρθρο των Financial Times.

Η εφημερίδα επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης αναφέρει ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα από τη Ρίγα, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών μετά το πολεμικό κλίμα στο Eurogroup.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε ότι η συνεδρίαση στη Ρίγα της Λετονίας πιθανώς να οδηγήσει στην περιθωριοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς ο κ. Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.