A- A+
e-εφαρμογή για τα ανασφάλιστα ΙΧ - Στα €500 το πρόστιμο
Μέσω εφαρμογής στο internet θα μπορούν να τσεκάρουν από τον ερχόμενο μήνα οι οδηγοί εάν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο. Στα 500 ευρώ το πρόστιμο για ανασφάλιστα.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρης Ζορμπάς, από την 1η Μαΐου θα υλοποιηθεί εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Η σχετική εφαρμογή που θα βρίσκεται στη σελίδα του Επικουρικού Κεφαλαίου (www.hic.gr) θα δίνει τη δυνατότητα του σχετικού ελέγχου πολύ απλά.

Η διαδικασία

Ο ιδιοκτήτης θα πληκτρολογεί τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και το ΑΦΜ του, να επιβεβαιώνει ότι το όχημά του εμπεριέχεται στη λίστα των ασφαλισμένων οχημάτων.

Εάν δεν εμπεριέχεται στη λίστα, θα πρέπει να επικοινωνεί με την ασφαλιστική εταιρεία που έχει το συμβόλαιο, για να λυθεί το ζήτημα.

Σκοπός της εφαρμογής είναι να μηδενιστεί η πιθανότητα των λαθών και η διασταύρωση των στοιχείων να είναι όσο γίνεται πιο ασφαλής.

Τα πρόστιμα

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η κυκλοφορία οχήματος χωρίς το ειδικό αποδεικτικό της ασφάλισης σήμα επισύρει την επιβολή των παρακάτω διοικητικών κυρώσεων:

- Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας με πράξη της Αστυνομικής Αρχής για ένα χρόνο.

Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

- Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής:

  • 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ.
  • 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης
  • 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σύγκριση ασφαλίστρων

Βρείτε το φθηνότερο πρόγραμμα για την ασφάλιση του ΙΧ σας μέσω του εργαλείου σύγκρισης ασφαλίστρων που λειτουργεί στο moneyonline.gr.

Διαβάστε επίσης

* Οκτώ χρήσιμες συμβουλές για να μειώσετε τα έξοδα ασφάλισης του ΙΧ σας - Πάρτε online προσφορά