A- A+
Έκπτωση έως 20% σε όσους πληρώσουν το φόρο εισοδήματος εφάπαξ - Ανοίγει το Taxis το Μάιο
Στην παροχή έκπτωσης που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 20%, στους φορολογούμενους που θα πληρώσουν φέτος το φόρο εισοδήματος εφάπαξ, προσανατολίζεται το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό της έκπτωσης δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ωστόσο θα είναι γενναίο και δε θα έχει καμία σχέση με το 1,5% που ίσχυε μέχρι το 2013 για την εφάπαξ καταβολή του φόρου.

Φέτος, με στόχο την τόνωση των δημοσίων ταμείων, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην παροχή μεγαλύτερης έκπτωσης σε όσους εξοφλήσουν «με τη μία» το φόρο έως και το τέλος Ιουλίου.

Τα σενάρια

Στο βασικό σενάριο η έκπτωση θα κυμαίνεται μεταξύ 10% και 15%, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από τους υπολογισμούς που θα γίνουν για την εκτίμηση της δημοσιονομικής επίπτωσης του μέτρου.

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι το ποσοστό δε θα είναι χαμηλότερο του 5%, ενώ δε θεωρούν απίθανο η έκπτωση να φτάσει ακόμη και το 20%.

Είναι κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα. Πάντως ακόμη δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των δηλώσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο Μάιο.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, η οποία με τα σημερινά δεδομένα είναι η 30ή Ιουνίου.