A- A+
Bloomberg: Έξοδος μέσω εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι στην Ελλάδα - Πολιτική απόφαση το Grexit
Ως μοναδική διέξοδο για την Ελλάδα χαρακτηρίζει το Bloomberg την αλλαγή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετά από εκλογές, ώστε να υπάρξει κάποια λογική στις διαπραγματεύσεις.

Σε νέο του άρθρο το πρακτορείο τονίζει ότι καθώς η Ελλάδα παραπαίει προς την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, μπορεί να έχει ακόμα και τώρα μια ευκαιρία να αποφύγει την καταστροφή – με μια κρίσιμη συνθήκη.

Να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές και αντικατασταθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μια άλλη που θα φέρει στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές κάποια λογική.

Η αποδοχή ΣΥΡΙΖΑ

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να γνωρίζει ευρεία αποδοχή στο εκλογικό σώμα, σημειώνει ωστόσο ότι αυτό δεν απέτρεψε τους καταθέτες και επενδυτές να αποσύρουν δεκάδες δισ. ευρώ από τη χώρα.

Αντί να δείξουν την εμπιστοσύνη τους κρατώντας τις αποταμιεύσεις τους στην Ελλάδα, οι άνθρωποι προσπαθούν να φροντίσουν τον εαυτό τους όσο καλύτερα μπορούν, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ο αρθογράφος του πρακτορείου αναρωτιέται τι θα γίνει εάν στο τέλος η επιλογή είναι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της συμμετοχής της χώρας στο ευρώ.

Ψήφος με το ...πορτοφόλι

Έχουν υπάρξει σημάδια ότι [οι ψηφοφόροι] ενδεχομένως να ψηφίσουν με τα πορτοφόλια τους, αναφέρει ο αρθογράφος.

Επισημαίνει εξάλλου ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνουν στο ευρώ, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο μήνα, το 84% των Ελλήνων επιθυμούν παραμονή στην Ευρωζώνη και μόλις το 13% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

Ο αρθρογράφος σημειώνει εξάλλου ότι ακόμα και να χάσει τις προθεσμίες για την αποπληρωμή του χρέους της η Ελλάδα δεν θα πάψει να υπάρχει.

Η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ είναι μια πολιτική απόφαση και οι πιστωτές της Ελλάδα θα δώσουν ορισμένα περιθώρια στη χώρα εάν μπορέσει να εμφανίσει έναν πιο ώριμο διαπραγματευτικό εταίρο.