A- A+
Μέσω τραπέζης η καταβολή μισθών - Οι καλύτεροι λογαριασμοί
Μέσω τραπέζης θα καταβάλλονται υποχρεωτικά οι μισθοί στους εργαζομένους από τους εργοδότες τους, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Με αυτή θα ενεργοποιηθεί νόμος του 2010, με τον οποίο καθίσταται υποχρεωτική η πληρωμή των μισθών των εργαζομένων στο λογαριασμό τους στην τράπεζα.

Μέχρι σήμερα δεν είχε εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, αφήνοντας «παράθυρο» για καταβολή των μισθών στο ...χέρι.

Δημόσιο ή ιδωτικός τομέας

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, όπως και οι συνταξιούχοι, πληρώνονται μέσω τραπέζης και έχουν το δικαίωμα επιλογής του πιστωτικού ιδρύματος με το οποίο θα συνεργαστούν.

Από την άλλη πλευρά, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να επιλέξουν αναγκαστικά μία από τις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται ο εργοδότης τους.

Σε γενικές γραμμές οι προσφορές είναι καλύτερες για όσους πληρώνονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι), αν και δεν λείπουν οι καλές αποδόσεις και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Τα επιτόκια

Εφόσον εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση, αναμένεται ένταση του ανταγωνισμού στο συγκεκριμένο τομέα χωρίς να αποκλείονται προσφορές με υψηλά επιτόκια.

Σήμερα οι ετησιοποιημένες αποδόσεις δεν ξεπερνούν το 1,80% και στην πλειονότητα των περιπτώσεων προσφέρονται για μικρά ποσά.

Μπορείτε να συγκρίνετε όλους τους λογαριασμούς μισθοδοσίας με το εργαλείο αναζήτησης προϊόντων του Moneyonline.gr.