A- A+
Αργεντινή θυμίζει η δήμευση της ρευστότητας των ΟΤΑ από την κυβέρνηση
Συνθήκες ...Αργεντινής θυμίζει η κατάσταση στην Ελλάδα, με τελευταίο «χτύπημα» την δήμευση από την κυβέρνηση όλης της ρευστότητας δήμων και περιφερειών.

Πρόκειται για περίπου 2 δισ. ευρώ, τα οποία το υπουργείο Οικονομικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υποχρεώνει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να τοποθετηθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της κεντρικής κυβέρνησης για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν ακόμη πολύ δρόμο.

Στυλ ...Αργεντινής

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, η κίνηση που αποφάσισε να κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω των διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης, θυμίζει βήματα που έκανε η Αργεντινή όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με ανεπάρκεια των ταμειακών της διαθεσίμων κατά την τελευταία δεκαετία.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του πρακτορείου δείχνει πως ο χρόνος εξαντλείται για την ελληνική κυβέρνηση.

Το γεγονός αυτό έχει εκτοξεύσει στα ύψη τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες έχουν καταγράψει ρεκόρ μετά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012.

Η απόδοση του 3ετούς ομολόγου παίζει πλέον στα επίπεδα του 29%, ενώ τα CDS δείχνουν πιθανότητα 81% ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της μέσα σε πέντε χρόνια.