A- A+
Groupama: Νέα επενδυτικά προϊόντα κόντρα στο ...Grexit
Δύο νέα προγράμματα προσφέρει αποκλειστικά στην Ελλάδα η Groupama Ασφαλιστική, για τους επενδυτές που θέλουν να ποντάρουν στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο λόγος γίνεται για το «Groupama ΖΕΝ 80 Μάιος 2015» και το «Groupama ΖΕΝ 50 Μάιος 2015», τα οποία είναι συνδεδεμένα με το δείκτη Euro Stoxx 50®.

Το πρώτο συνδέεται μέσω τίτλου της Credit Suisse AG London Branch και το δεύτερο της BNP Paribas Arbitrage Issuance B.V. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα της επένδυσης εξέρχονται του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Ως εκ τούτου τα προϊόντα ταιριάζουν σε όσους θέλουν να ασφαλιστούν έναντι του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Δεν ήταν λίγοι οι καταθέτες στο τελευταίο τρίμηνο που έβγαλαν τα χρήματά τους με αυτόν τρόπο στο εξωτερικό.

Τα χαρακτηριστικά

Ο μηχανισμός του κάθε τίτλου είναι απλός και απόλυτα διάφανος. Κάθε χρόνο που η εξέλιξη του δείκτη Euro Stoxx 50® είναι θετική ή σταθερή σε σχέση με την αρχική κατοχυρώνεται καθορισμένο κέρδος (ετήσιο κουπόνι) για τη λήξη.

Στη λήξη του τίτλου προστίθενται τα τυχόν ετήσια κουπόνια και το άθροισμά τους κατοχυρώνεται αυτομάτως και σαν τελικό συνολικό κέρδος.

  • Με το Groupama ΖΕΝ 80 κατοχυρώνετε μικτό κέρδος 5,5% σε κάθε ετήσια ημερομηνία παρατήρησης του δείκτη εάν η τιμή του είναι ίση ή μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχική ημερομηνία παρατήρησης.

Το κέρδος αποδίδεται στη λήξη του Τίτλου. Εάν ο δείκτης Euro Stoxx 50® την τελική ημερομηνία παρατήρησης σημειώσει πτώση μεγαλύτερη από -20% σε σχέση με την αρχική, εξασφαλίζετε προστασία του 80% του ποσού επένδυσης.

  • Αντίστοιχα με το Groupama ΖΕΝ 50 κατοχυρώνετε μικτό κέρδος 6,5% σε κάθε ετήσια ημερομηνία παρατήρησης του δείκτη εάν η τιμή του είναι ίση ή μεγαλύτερη σε σχέση με την αρχική ημερομηνία παρατήρησης.

Το κέρδος αποδίδεται στη λήξη του Τίτλου. Εξασφαλίζετε το 100% του Ποσού Επένδυσης στη λήξη του Τίτλου, εάν ο δείκτης Euro Stoxx 50® την τελική ημερομηνία παρατήρησης ΔΕΝ σημειώσει πτώση μεγαλύτερη από -50% σε σχέση με την αρχική.

Τα δύο αυτά προγράμματα αποτελούν την 4η και 5η έκδοση, αντίστοιχα, του Groupama ΖΕΝ - Αύγουστος 2011, που έχει επιτρέψει στους κατόχους του να κατοχυρώσουν κουπόνια για κάθε έτος της μέχρι στιγμής διάρκειάς του.

Αν και διαφορετικές, οι νέες αυτές εκδόσεις, προσφέρουν τη δυνατότητα υψηλής απόδοσης, συμμετοχής στη δυναμική απόδοση της ευρωπαϊκής αγοράς μετοχών μέσω του παραπάνω δείκτη και πρόσβαση στα επενδεδυμένα χρήματα από το 1ο κιόλας τρίμηνο.

Λήξη περιόδου εγγραφών στις 09 Μαΐου 2015.

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και τρόποι συμμετοχής στα προγράμματα Groupama ZEN, διατίθενται στα 800 11 93 800, 210 329511 ή με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο www.groupama.gr.