A- A+
Μεγάλη συμμετοχή στον 3ο κύκλο του egg - enter•grow•go - 320 προτάσεις - ιδέες
Ολοκληρώθηκε στις 31/3 η περίοδος υποβολής επιχειρηματικών ιδεών για τον 3ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank την οποία σχεδίασε και υλοποιεί με το Corallia.

Ο συνολικός αριθμός προτάσεων που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Αυξημένο ενδιαφέρον

Από τις 2.100 ομάδες νέων, 18 έως 40 ετών, που υπέβαλαν υποψηφιότητα για το Πρόγραμμα, 320 ομάδες υπέβαλαν ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο για ένταξη στο egg.

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Πρόγραμμα είναι διπλάσιο από τον περυσινό, 2ο κύκλο, ενώ η αύξηση των ολοκληρωμένων σχεδίων με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες ξεπέρασε το 80%.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαΐου 2015 βάσει της οποίας θα επιλεγούν οι 25 καλύτερες ομάδες, που για ένα ολόκληρο χρόνο θα εγκατασταθούν σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και θα απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, με σκοπό να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Οι κλάδοι

Οι ιδέες που προτάθηκαν προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, η Πρωτογενής Παραγωγή, η Βιοτεχνολογία, το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, οι υπηρεσίες Υγείας, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι εφαρμογές Πληροφορικής και Τεχνολογίας, ο Πολιτισμός, κα.

Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας συμμετοχής και υποβολής ολοκληρωμένων επιχειρηματικών σχεδίων στον 3ο κύκλο του Προγράμματος, αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του egg και τη βαρύτητά στο στην ποιοτική στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα καθώς και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση ουσιαστικών δυνατοτήτων για την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων στην Ελλάδα.

Χορηγοί είναι οι: ALBA, Advocate Burson-Marsteller, Cisco, ΟΤΕ, Microsoft, PwC και Xerox ενώ Yποστηρικτές οι: ΕΕΔΕ, ImageFlow/Polycom, CEO Clubs, Critical Path, ImageFlow/Polycom, ΚΕΜΕΛ, Λέσχη Επιχειρηματικότητας, Odyssey, MPLegal, ΣΕΠΕ, S. Trivolis & Associates, Tribe και TUV Hellas.

Η υποστήριξη

Οι υποστηρικτικές δράσεις και τα εργαλεία του Προγράμματος περιλαμβάνουν:

• Κτηριακή υποδομή με πλήρως λειτουργικούς και άρτια εξοπλισμένους συνεργατικούς γραφειακούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Συγγρού 190, Καλλιθέα)

• Συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring) από διακεκριμένα, καταξιωμένα πρόσωπα από όλο το φάσμα των κλάδων της οικονομίας και της επιστήμης

• Υποστηρικτικές υπηρεσίες «μίας στάσης» (one-stop-shop) για όλα τα καίρια θέματα εκκίνησης και λειτουργίας μιας επιχείρησης (όπως υπηρεσίες λογιστικής και εταιρικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, εταιρικής ταυτότητας και επικοινωνίας, προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας και νομικής κατοχύρωσης, τεχνικής υποστήριξης πληροφορικής και επικοινωνιών καθώς και οικονομικών συμβουλών και δικτύωσης με δυνητικούς πελάτες/στρατηγικούς επενδυτές).

• Επιχειρηματική κατάρτιση μέσω προκαθορισμένου 3μηνου εντατικού προγράμματος εκπαίδευσης (“business bootcamp”) με στόχο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με τα απαραίτητα γνωστικά εργαλεία για την μετέπειτα πορεία τους.