A- A+
Bild: Ο Τσίπρας έχει σχέδιο για εκλογές - Θα είναι δημοψήφισμα για το ευρώ
Μυστικό σχέδιο για πρόωρες εκλογές εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild. Οι «απειλές» Τσίπρα.

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις υπουργού της κυβέρνησης, χωρίς να τον κατονομάζει, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να αποκάλυψε ο Ελληνας υπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με στόχο την αυτοδυναμία.

Στη συνέχεια θα σχηματίσει νέα κυβέρνηση για να ενισχύσει την διαπραγματευτική του θέση απέναντι στους δανειστές.

Δημοψήφισμα για το ευρώ

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να ανέφερε ο υπουργός τον οποίο δεν κατονομάζει η BIld σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε, γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

Φιλοξενεί μάλιστα δήλωση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος αναφέρει ότι «νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».

Διαψεύδει το Μαξίμου

«Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια» αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Στη διαρροή διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας, αναφέρεται πως «συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα».