A- A+
Μόνο στην Έλλάδα γίνονται αυτά: 82% θέλει ευρώ και 41% ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, αποτυπώνοντας την άγνοια (;) του εκλογικού σώματος για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα και τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με 20 μονάδες διαφορά, ενώ ο Πρωθυπουργός θεωρείται ο καταλληλότερος από το 52% των ερωτηθέντων.

Το παράδοξο

Την ίδια στιγμή όμως, στο ερώτημα αν «είστε υπέρ της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ ή υπέρ της επιστροφής στη δραχμή» το 82% τάσσεται υπέρ του ευρώ και μόλις το 14% υπέρ της δραχμής.

Η σύγχυση των πολιτών είναι προφανής. Την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θέλει η χώρα να μείνει στο ευρώ, προτιμά να κυβερνούν εκείνοι που θέτουν σε κίνδυνο αυτήν την επιλογή.

Μπορεί η ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι εμφανής, ωστόσο τέτοια υπεροχή της κυβέρνησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τη στιγμή που το εκλογικό σώμα θέλει την παραμονή στην ευρωζώνη.

Τα ποσοστά

Στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 38,1% και η Νέα Δημοκρατία 17,4%. Ακολουθούν: Ποτάμι με 6,3%, Χρυσή Αυγή με 4,6%, ΚΚΕ με 4,2%, ΠΑΣΟΚ με 3,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%, Ένωση Κεντρώων με 1,8% και Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,5%.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 52% και ο Αντώνης Σαμαράς το 16%.

Η έρευνα διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 2-4 Απριλίου 2015.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι από αεροψεκασμούς που καταγράφηκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο...