A- A+
Ο Φλαμπουράρης ξαναχτύπησε! Ανοιχτό να μπει έκτακτη εισφορά στα υψηλά εισοδήματα
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης το ενδεχόμενο επιβολής μίας έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα, με νέες του δηλώσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αν και εκτίμησε ότι δεν αναμένεται μία τέτοια λύση, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί και φρακάρουμε, θα το δούμε. Στα υψηλά εισοδήματα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσουμε τον ΦΠΑ». Στο ερώτημα αν υπάρξει περίπτωση αύξησης του φόρου σε κάποια νησιά ήταν κατηγορηματικός: «Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι ενδιαφέρον» υπογράμμισε.

«Η γραμμή μέχρι τώρα είναι “δεν αυξάνουμε τον ΦΠΑ” ούτε στα δύο. Εγώ δεν καταλαβαίνω θα πηγαίνεις Μύκονο, απέναντι στην Πάρο, θα τα χωρίζουμε εδώ με χαμηλό ΦΠΑ, εδώ με υψηλότερο. Κι αυτό που ζητάνε είναι λάθος. Δεν ξέρω γιατί το ζητάνε. Δηλαδή έχουμε 300 νησιά πόσα έχουμε και στα 2 να είναι αυξημένος;» τόνισε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε πως «δεν είναι δυνατόν να διαλύσουν την Ευρωζώνη γιατί επιμένει κάποιος ή κάποιοι να αυξήσουμε το ΦΠΑ στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Θα γελάει ο κόσμος».