A- A+
Reuters: Η Ελλάδα είπε στους δανειστές ότι τα λεφτά τελειώνουν στις 9/4
Με στάση πληρωμών προειδοποίησε σύμφωνα με το Reuters η ελληνική κυβέρνηση τους δανειστές, στην περίπτωση που δεν υπάρξει εκταμίευση μέρους των δόσεων από την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η κυβέρνηση είπε στους δανειστές ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας θα εξαντληθούν στις 9 Απριλίου, ζητώντας αποδέσμευση νέας βοήθειας πριν υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή αυτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, ανέφεραν στο Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το ελληνικό αίτημα υποβλήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group που έγινε την Τετάρτη ώστε να αξιολογηθεί η πρόοδος της Αθήνας στην εκπλήρωση των όρων για την εκταμίευση των δανείων που εκκρεμούν.

Το αίτημα αυτό απηχεί τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Ο Βούτσης είπε ότι η κυβέρνηση θα επέλεγε το δεύτερο.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης διέψευσε αργότερα την Τετάρτη ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ.