A- A+
Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Μόνο με ψηφισμένα μέτρα θα πάρετε λεφτά - Πλησιάζει η στάση πληρωμών
Μόνο με έγκριση των μεταρρυθμίσεων από τη Βουλή θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Αθήνα, διαμηνύει η γερμανική πλευρά. Τελειώνουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters, ο εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιάγκερ, σημείωσε πως «η ελληνική βουλή θα πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις προτού υπάρξει περαιτέρω βοήθεια προς την Αθήνα».

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα».

Περιμένουν τη λίστα

Πρόσθεσε δε πως «πρέπει να περιμένουμε από την ελληνική πλευρά να μας παρουσιάσει μια επαρκή λίστα μεταρρυθμιστικών μέτρων που θα είναι κατάλληλη για συζήτηση με τους θεσμούς και εν συνεχεία στο Eurogroup».

Το νέο τελεσίγραφο έρχεται σε μία στιγμή που τα αποθέματα μετρητών στα κρατικά Ταμεία τελειώνουν και δεν είναι απίθανο μέχρι τα μέσα Απριλίου η χώρα να κηρύξει στάση πληρωμών.

Παράλληλα, σήμερα το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του EuroWorking Group για την Ελλάδα εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Το EWG θα κληθεί να αποτιμήσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων την οποία έχει στείλει η Αθήνα και είναι υπό διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.