A- A+
Σοκ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Θα πληρώσουν φόρο για ενοίκια που δεν εισέπραξαν
Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να φορολογήσει τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του 2014.

Με τον τρόπο αυτό καταργείται το δικαίωμα εκχώρησής τους στο Δημόσιο προκειμένου να μην πληρωθεί φόρος.

Έτσι, τα ενοίκια θα φορολογούνται για τα πρώτα 12.000 ευρώ με συντελεστή 11% και για το επιπλέον ποσό με 33%, ανεξάρτητα από το αν έχουν εισπραχθεί ή όχι.

Αντίδραση ΠΟΜΙΔΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΟΜΙΔΑ στην αλλαγή του κώδικα φορολογίας, η οποία θεωρεί ότι παγιδεύονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της γίνεται λόγο για διπλή συμφορά σε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, τιμωρούνται με τον πιο βάναυσο και θηριώδη τρόπο όσοι υπομονετικοί ιδιοκτήτες στήριξαν και εξακολουθούν να δείχνουν έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ενοικιαστές τους, περιμένοντας τους πότε θα μπορέσουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Επιπλέον, τιμωρούνται ταυτόχρονα και οι ενοικιαστές, αφού το Κράτος αφήνει πλέον ως μοναδική διέξοδο από το μαρτύριο αυτό, την κίνηση των διαδικασιών έξωσης εναντίον όσων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις του.

Για το λόγο αυτό ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να δώσει άμεση λύση «στο σοβαρότατο φορολογικό αλλά και κοινωνικό αυτό πρόβλημα, καθιερώνοντας τη δυνατότητα δήλωσής τους ως ανείσπρακτων, κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης εισοδημάτων Ε2, εφόσον δεν επιθυμείτε την επαναφορά της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων έτους 2014».