A- A+
Βαλαβάνη: Συνεχίστε να μαζεύετε αποδείξεις - Θα υπάρξει επιβράβευση και φέτος
Προτροπή στους πολίτες να συνεχίσουν τη συλλογή αποδείξεων, καθώς θα δοθεί επιβράβευση και στη φετινή χρονιά, απεύθυνε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, η Νάντια Βαλαβάνη τόνισε ότι θα πρέπει οι φορολογούμενοι να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις, «καθώς υπάρχουν σκέψεις για κάποια επιβράβευση».

Δεν ανέφερε πάντως ποια θα είναι αυτή ή εάν εκτός από την επιβράβευση θα υπάρχει και πέναλτι για όσους δε συλλέγουν αποδείξεις.

Αυξήσεις ΦΠΑ

Εξάλλου, η κυρία Βαλαβάνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για υπαγωγή των κοσμοπολιτικών νησιών των Κυκλάδων στους κανονικούς συντελεστές ΦΠΑ και όχι στους μειωμένους κατά 30% που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου.

«Αυτό που πρέπει να προστατευτεί είναι η άγονη γραμμή», είπε η υπουργός, ενώ για το για το θέμα της αύξησης των φόρων σε ποτά και τσιγάρα τόνισε πως το πρόβλημα είναι ότι οι ειδικοί φόροι σε αυτά είναι ήδη στο 88%.

Σχετικά με το αδήλωτο μαύρο χρήμα είπε ότι θα πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα τροποποίησης των προηγούμενων φορολογικών δηλώσεων με την επιβολή ενός ενιαίου φόρου που όπως είπε η ίδια δεν θέλει να είναι 15%, εννοώντας έναν υψηλότερο συντελεστή.