A- A+
Bloomberg: Καθοριστικές οι επόμενες ημέρες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ
Καθοριστικές για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ χαρακτηρίζει τις επόμενες ημέρες το Bloomberg, κάνοντας αναφορά στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα δει τη Δευτέρα για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες την Γερμανίδα καγκελάριο, στην έναρξη μιας εβδομάδας που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συνάντηση στο Βερολίνο θα καθορίσει την βάση των αποφάσεων που θα λάβει ο κ. Τσίπρας, καθώς η οικονομική κατάσταση της χώρας του γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Τέλειωσαν τα ψέμματα

«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διευκρινίσει τα οικονομικά μέτρα που σχεδιάζει να λάβει αυτή την εβδομάδα ώστε να ξεκλειδώσει την απελευθέρωση των δόσεων που θα διασφαλίσουν την ρευστότητα της χώρας» τονίζει το πρακτορείο.

«Ελπίζω πως θα υπάρξει στροφή στην πολιτική της Αθήνας, αλλά διατηρώ την άποψή μου πως αν αυτό δεν συμβεί τότε η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει και θα οδηγηθεί σε έξοδο από το ευρώ και το χάος», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Unicredit, Erik Nielsen.

Πρόσθεσε δε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για το «τέλος του παιχνιδιού», καθώς όντας αποκλεισμένη από τις αγορές, «ξύνει» τον πάτο του βαρελιού προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις εν μέσω ενδείξεων ότι η χώρα ξεμένει από χρήματα τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε επίσης

* Τα 10 βήματα για τη μετάβαση από το ευρώ στη δραχμή - Η διαδικασία και οι δυσκολίες