A- A+
Έρχονται ραβασάκια για όσους δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ - Ποιους αφορά
Ένα ποσό της τάξης των 350 εκατ. ευρώ εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν έχει εισπραχθεί από τη ΔΕΗ και αφορά το τέλος ακινήτων του 2013.

Πρόκειται για περιπτώσεις ιδιοκτητών που παρ΄ ότι έως σήμερα δεν έχουν πληρώσει το φόρο που τους αναλογεί, δεν τους έχουν βεβαιωθεί στην εφορία τα ανείσπρακτα ποσά.

Ήλθε ωστόσο η ώρα οι οφειλές αυτές να εμφανιστούν στο Taxis προς εξόφληση έως και το τέλος Απριλίου, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση των οφειλετών και μέσω των επιστολών που θα στείλει η εφορία το επόμενο διάστημα.

Οι περιπτώσεις

Έως τώρα δεν είχαν βεβαιωθεί οι σχετικές οφειλές στην εφορία για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

- Ιδιοκτήτες ακινήτων με μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα τρίτου προσώπου (π.χ. ενοικιαστή) που δεν πλήρωσε κάποια δόση ή το σύνολο του χαρατσιού για το 2013.

Στις περιπτώσεις αυτές το χαράτσι μεταφέρθηκε στην εφορία και βεβαιώθηκε στο όνομα του ενοικιαστή ή του ιδιοκτήτη εφόσον η εφορία είχε στοιχεία που να οδηγούσαν στον πραγματικό ιδιοκτήτη.

- Ιδιοκτήτες που δεν πλήρωσαν κάποια δόση του ΕΕΤΑ το οποίο εισπράττονταν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έως και το τέλος Ιουνίου του 2014

- Ιδιοκτήτες που διέκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος πριν πληρωθούν όλες οι δόσεις του ΕΕΤΑ