A- A+
Όλες οι ανακοινώσεις για αλλαγές επιτοκίων από τις τράπεζες
Ξεκίνησε η προσαρμογή των επιτοκίων των τραπεζών μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ κατά 0,25%. Ποια δάνεια ακριβαίνουν περισσότερο - Μικρότερες αυξήσεις στις καταθέσεις.

Το «μενού» των ανακοινώσεων περιλαμβάνει άνοδο του κόστους δανεισμού σε όλες τις κατηγορίες δανείων, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις να εντοπίζονται στην καταναλωτική πίστη και μικρότερη ενίσχυση των αποδόσεων στις καταθέσεις.

Στο χώρο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το σύνολο των ανακοινώσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σε σχέση με τη νέα επιτοκιακή τους πολιτική.

Σημειώνεται ότι στο άρθρο αυτό δεν καταγράφονται οι αυξήσεις επιτοκίων που δεν γνωστοποιούνται με δελτίο τύπου. Για αναζήτηση όλων των νέων επιτοκίων χρησιμοποιήστε τα εργαλεία του Moneyonline.gr, που είναι επικαιροποιημένα με όλες τις αλλαγές.

Οι ανακοινώσεις παρατίθενται με χρονολογική σειρά.


Η Marfin Egnatia Bank προχωράει από την Τετάρτη 13/04/2011 στην αναπροσαρμογή επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων:

- Καταθέσεις

Αυξάνονται τα επιτόκια κατά 0,25% σε όλα τα προϊόντα καταθέσεων που έχουν ως επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

Συγκεκριμένα, κατά 0,25% αυξάνεται το επιτόκιο στους λογαριασμούς καταθέσεων:

- Marfin Επαγγελματικός Λογαριασμός, Marfin Welcome, Marfin Best Spread, Marfin Best Account, MIG Partners Account και Λογαριασμός Μισθοδοσίας Όψεως Salary Plus, για όλα τα ποσά
- Λογαριασμοί Μισθοδοσίας Salary Plus, MIG Salary και Μισθοδοσία & Υγεία, για τα ποσά πάνω από 1.000 ευρώ
- Λογαριασμός Μισθοδοσίας Marfin Public, για τα ποσά πάνω από 5.000 ευρώ
- Λογαριασμός Αποταμίευσης Marfin Kid+, για τα ποσά πάνω από 10.000 ευρώ

Επίσης, αυξάνεται το επιτόκιο στο λογαριασμό Marfin Ταμιευτήριο & Υγεία κατά 0,10% για τα ποσά πάνω από 1.000 ευρώ.

- Στεγαστικά Δάνεια

Αυξάνονται κατά 0,25%, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων με επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.

- Επιχειρηματικά Δάνεια

Αναπροσαρμόζονται τα εξής βασικά επιτόκια χορηγήσεων επιχειρήσεων:
- ΕΧΜΕ (Επιτόκιο Χορηγήσεων Μικρών Επιχειρήσεων): σε 6,25%
- ΒΕΕΣ (Βασικό Επιτόκιο Επαγγελματικής Στέγης): σε 4,50%
- ΕΧΕ (Επιτόκιο Χορηγήσεων Επιχειρήσεων): σε 9,85%
- ΠΕΧΕ (Προνομιακό Επιτόκιο Χορηγήσεων Επιχειρήσεων): σε 6,25%

- Καταναλωτικά Δάνεια

Αυξάνονται από 0,25% έως 0,50%, τα επιτόκια των καταναλωτικών και προσωπικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο που έχουν ως επιτόκιο αναφοράς το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ.


Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε την αναπροσαρμογή των ακόλουθων επιτοκίων χορηγήσεων και δανείων, ως εξής:

• Βασικό Επιτόκιο Αλληλόχρεων Λογαριασμών (Β.Ε.Α.) από 8,50% σε 9,00%
• Προνομιακό Επιτόκιο Αλληλόχρεων Λογαριασμών (Π.Ε.Α.) από 6,65% σε 7,00%
• Βασικό Επιτόκιο Επιχειρηματικών Δανείων Τακτής Λήξης (Β.Ε.Μ.) από 8,50% σε 9,00%
• Προνομιακό Επιτόκιο Επιχειρηματικών Δανείων Τακτής Λήξης (Π.Ε.Μ.) από 6,50% σε 6,90%

Οι αναπροσαρμογές των παραπάνω επιτοκίων είναι αποτέλεσμα της αύξησης στο βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ και ισχύουν από 13/04/2011.


H Millennium bank ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, προχωρά σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων.

Η ανακοίνωση της τράπεζας ακολουθεί την αύξηση του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα:

  • Στους καταθετικούς λογαριασμούς «Αποταμιευτικός Ευρωπαϊκός», «Συνεργάτης» και «Λογαριασμός καταθέσεων υπό προειδοποίηση 35 ημερών»,
  • Στα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου, άμεσα συνδεδεμένου με το επιτόκιο της Ε.Κ.Τ.

    Αναπροσαρμόζονται κατά 0,50 ποσοστιαίες μονάδες τα κυμαινόμενα επιτόκια των:
  • Στεγαστικών δανείων « Βασικό Στεγαστικό Κυμαινόμενο Επιτόκιο», « Βασικό Στεγαστικό Κυμαινόμενο Plus», «Βασικό Επιδοτούμενο Κυμαινόμενο Plus», «Κυμαινόμενο Επιδοτούμενο Δημοσίου»
  • Προσωπικών – καταναλωτικών δανείων και των ανακυκλούμενων πιστώσεων ιδιωτών,
  • Αγορών, ανάληψης μετρητών και μεταφοράς υπολοίπου πιστωτικών καρτών καθώς και
  • Το βασικό επιτόκιο χρηματοδοτήσεων προς επιχειρήσεις

Η FBBank, μετά την πρόσφατη αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά 0,25%, αναπροσαρμόζει αντίστοιχα τα επιτόκια των χορηγήσεων και καταθέσεων που είναι συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ.

Συνεπώς, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου που είναι συμβατικά συνδεδεμένα με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ αυξάνονται κατά 0,25%.

Αντίστοιχα, το επιτόκιο του καταθετικού λογαριασμού “Europremium” αναπροσαρμόζεται σε 1,25% (ΕΚΤ), το επιτόκιο του καταθετικού λογαριασμού “Μισθοδοσίας Value”, για ποσά μεγαλύτερα των €5.000, διαμορφώνεται σε 1,50% (ΕΚΤ + περιθώριο 0,25%) και το επιτόκιο των Λογαριασμών Υπό Προειδοποίηση Notice 7 & Notice 30 ημερών, για ποσά μικρότερα των €3.000, διαμορφώνεται σε 1,50% (ΕΚΤ + περιθώριο 0,25%).


Η Eurobank EFG, σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης κατά 0,25 της μονάδος του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προχωρεί στην κάτωθι αναπροσαρμογή επιτοκίων:

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

• Τα επιτόκια των λογαριασμών καταθέσεων, η απόδοση των οποίων συνδέεται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξάνονται αυτόματα και ισόποσα κατά 0,25 της μονάδος.
• Τα επιτόκια καταθέσεων του Λογαριασμού Όψεως Επαγγελματιών (Φυσικών Προσώπων) αυξάνονται έως και 0,25 της μονάδος.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

• Τα Βασικά επιτόκια χορηγήσεων Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών και το Βασικό επιτόκιο Κεφαλαίου Κίνησης Επιχειρηματικής Πίστης αυξάνονται κατά 0,25 της μονάδος.
• Τα βασικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων αυξάνονται κατά 0,25 της μονάδος.
• Το Βασικό Στεγαστικό Επιτόκιο της Τράπεζας προσαρμόζεται αντίστοιχα κατά 0,25 της μονάδος.

Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από Παρασκευή 29 Απριλίου 2011.


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι προχωρά σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων.

Ειδικότερα, από 29.4.2011 αυξάνονται τα επιτόκια καταθέσεων έως και 0,35%. Συγκεκριμένα, αυξάνεται το επιτόκιο του Τρεχούμενου Λογαριασμού Cash Manager, του Τρεχούμενου Λογαριασμού Winbank Direct, του Ταμιευτηρίου Πολυτέκνων σε όλες τις κλίμακες καθώς και του Εμπορικού Λογαριασμού, του Πολυμορφικού Λογαριασμού και του Λογαριασμού Αγροτικής Ενίσχυσης σε ορισμένες κλίμακες.

Επίσης, από 29.4.2011 αναπροσαρμόζονται τα επιτόκια Επιχειρηματικών χορηγήσεων: Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) στο 8,90%, Προνομιακό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΠΕΧ) στο 8,50%, Βασικό Επιτόκιο Μεσομακροπρόθεσμων Χορηγήσεων (ΒΕΜΧ) στο 9,20%

Τέλος, από 3.6.2011 αυξάνονται τα Βασικά Επιτόκια Καταναλωτικής και Στεγαστικής Πίστης κατά 0,25 μονάδες.


Σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) κατά 0,25%, η GENIKI Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια της.

Συγκεκριμένα, από 13/4/2011 αυξήθηκαν κατά 0,25% τα επιτόκια των καταθετικών λογαριασμών Ευρωαπόδοση, Φοιτητικός Τρεχούμενος Λογαριασμός GENIKI Νέων, και Λογαριασμός Όψεως Συνδεδεμένος με ΕΚΤ, καθώς και του στεγαστικού δανείου GENIKI Σπίτι Ευρώ.

Επιπλέον από 27/05/2011 η GENIKI Bank αυξάνει τα επιτόκια χορηγήσεων που είναι συμβατικά συνδεδεμένα με το ΕΚΤ: επιτόκια καταναλωτικών δανείων, Προνομιακό επιτόκιο χορηγήσεων προς επιχειρήσεις (Π.Ε.Χ.) και το Βασικό επιτόκιο (Β.Ε.Χ) κατά 0,50% και Βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων κατά 0,25%.


Η Τραπεζα Κυπρου Ελλάδας, σε συνέχεια της αύξησης του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 0,25%, προχωρά σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων (έως 0,60%) και αναπροσαρμογή των επιτοκίων χορηγήσεων (έως 0,50%).

Τα νέα επιτόκια που ισχύουν από 29/4/2011, έχουν ως εξής:

Α. Καταθετικά επιτόκια:

• Αυξάνονται έως 0,60% τα επιτόκια των Καταθετικών Λογαριασμών με προειδοποίηση 8 και 35 ημερών.
• Αυξάνονται έως 0,50% οι Καταθετικοί Λογαριασμοί Εισοδήματος 3, 6 και 12 μηνών (με χαρακτηριστικό την πληρωμή των τόκων κάθε μήνα).
• Αυξάνονται έως 0,40% οι Καταθετικοί Λογαριασμοί «Advance» 12 μηνών (με χαρακτηριστικό την πληρωμή του συνολικού τόκου στην έναρξη της προθεσμίας).
• Αυξάνονται κατά 0,40% οι Καταθετικοί Λογαριασμοί «Reflex» 12 μηνών, καθώς και οι λογαριασμοί «3 PLUS 3» 6 μηνών.

Β. Χορηγητικά επιτόκια:

• Το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικής πίστης, το προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικής πίστης, καθώς και το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο καταναλωτικής πίστης με εμπράγματες εξασφαλίσεις αυξάνονται κατά 0,25%, ενώ το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο χορηγήσεων ιδιωτών και ελευθέρων επαγγελματιών με εγγύηση μετρητών αυξάνεται κατά 0,40%.
• Τα επιτόκια των προσωπικών και καταναλωτικών δανείων Lower και Benefit αυξάνονται κατά 0,25%, ενώ τα βασικά κυμαινόμενα επιτόκια των προσωπικών, καταναλωτικών δανείων κοινού και μέσω συνεργατών, το χρεωστικό επιτόκιο των λογαριασμών υπερανάληψης και τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, αυξάνονται έως 0,50%.
• Το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο επαγγελματικής πίστης αυξάνεται κατά 0,40%.
• Το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο προς επιχειρήσεις, καθώς και το προνομιακό επιτόκιο χορηγήσεων επιχειρήσεων αυξάνονται κατά 0,25% και 0,35%, αντίστοιχα.


Μετά την πρόσφατη αύξηση από 7.4.2011 του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.), η PROBANK προχώρησε σε αλλαγές στα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων.

Συγκεκριμένα, γνωστοποιεί ότι αναπροσαρμόζει τα επιτόκια ως εξής:

Καταθέσεις

Αναπροσαρμόσθηκαν από 7.4.2011 τα επιτόκια όλων των μορφών καταθέσεων που έχουν ως επιτόκιο αναφοράς το παρεμβατικό επιτόκιο της Ε.Κ.Τ. κατά 0,25%.

Τα επιτόκια των καταθετικών λογαριασμών Probonus-1, Pro10x10-1 αυξάνονται μέχρι και 0,35%.

Δάνεια

Αναπροσαρμόζονται τα επιτόκια των παρακάτω κατηγοριών δανείων κατά 0,50% από 3 Ιουνίου 2011 :

• Βασικό Επιτόκιο Κίνησης Κεφαλαίου
• Βασικό Επιτόκιο Πάγιου Εξοπλισμού
• Βασικό Επιτόκιο Στεγαστικών και Επισκευαστικών Δανείων
• Επιτόκια Καταναλωτικών Δανείων και Πιστωτικών Καρτών


Η T Bank αναπροσαρμόζει τα επιτόκια των χορηγητικών της προϊόντων ως εξής:

1. Από 05/05/2011 μεταβάλλεται το σταθερό επιτόκιο 1ου έτους για το καταναλωτικό δάνειο «Τ Συγκέντρωση Οφειλών» σε 9,50%.

2. Από 09/06/2011 μεταβάλλονται τα επιτόκια των ακόλουθων προϊόντων:

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

  • Βασικό Επιτόκιο Καταναλωτικής Πίστης (ΒΕΚ) 10,25%
  • Προνομιακό Επιτόκιο Καταναλωτικής Πίστης (ΠΕΚ) 9,25%

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

  • Βασικό Επιτόκιο Επαγγελματικής Πίστης (ΒΕΧΕΠ) 8,15%
  • Βασικό Επιτόκιο Επαγγελματικού Ακινήτου (ΒΕΕΑ) 5,25%
  • Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων (ΒΕΧ) 11,75%

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Το Χρεωστικό Επιτόκιο Καταθέσεων (ΧΕΚ) διαμορφώνεται σε 10%.

3. Από 09/07/2011 μεταβάλλονται τα επιτόκια των ακόλουθων προϊόντων:

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

- T VISA

  • CLASSIC (γενικό επιτόκιο) 17,80%
  • COLLEGE (γενικό επιτόκιο) 14,80%
  • CLASSIC & COLLEGE (επιτόκιο ανάληψης μετρητών) 18,25%
  • GOLD (γενικό επιτόκιο) 16,80%
  • GOLD (επιτόκιο ανάληψης μετρητών) 17,25%
  • Επιτόκιο Μεταφοράς Υπολοίπου (για 12 μήνες) 7,25%

- T ONE MASTERCARD

  • STANDARD (γενικό επιτόκιο) από 12,75% έως 17,75%
  • STANDARD (επιτόκιο ανάληψης μετρητών) 18,25%
  • GOLD (γενικό επιτόκιο) από 11,75% έως 16,75%
  • GOLD (επιτόκιο ανάληψης μετρητών) 17,25%
  • Επιτόκιο Μεταφοράς Υπολοίπου (για 12 μήνες) 7,25%

H ΑΤΕbank αυξάνει κατά 0,50% τα επιτόκια υφισταμένων δανείων, που είναι έμμεσα συνδεδεμένα με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καθώς και το Βασικό Επιτόκιο Καταναλωτικών Δανείων (ΒΕΚ) το οποίο αναπροσαρμόζεται σε 10,75%.

Αμετάβλητα παραμένουν το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων της Τράπεζας (ΒΕΧ 7,50%) και τα Βασικά Επιτόκια Στεγαστικών Δανείων.

Τα νέα επιτόκια έχουν ισχύ από 09 Μαΐου 2011.


Η Alpha Bank λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης αυξάνει από 9.5.2011:

- τα επιτόκια Καταθέσεων έως και 0,50%,
- το Ελάχιστο Δανειστικό Επιτόκιο (ΕΔΕ) Επιχειρηματικών Δανείων κατά 0,25%,
- το Alpha Προνομιακό Επιχειρήσεων (ΑΠΕ) κατά 0,50%.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια στεγαστικών δανείων καθώς και τα επιτόκια χορηγήσεων προς επιχειρήσεις, τα οποία έχουν ως επιτόκιο βάσεως το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης ή τα διατραπεζικά επιτόκια Euribor και Libor, αναπροσαρμόζονται αυτομάτως.