A- A+
Έτοιμο να στείλει 1 εκατ. ραβασάκια το ΥΠΟΙΚ για χρέη προς το Δημόσιο - Απειλή κατασχέσεων
Έτοιμη να στείλει 1 εκατ. ειδοποιητήρια σε φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Οι ρυθμίσεις και οι κατασχέσεις.

Με την επιστολή αυτή θα κοινοποιείται στον κάθε φορολογούμενο τόσο το χρέος του, όσο και η δυνατότητά του για ένταξη στην έκτακτη ρύθμιση που θα ισχύει έως και τις 27/3 μέσω της οποίας είναι δυνατή η διαγραφή του συνόλου του προσαυξήσεων.

Η αποστολή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», τα e-mail θα αρχίσουν να αποστέλλονται με ρυθμό εκατό χιλιάδων την ημέρα από την ερχόμενη Πέμπτη.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία με την οποία το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε «δεκαήμερο προσφορών» έως τις 27 Μαρτίου για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών με γενναίο κούρεμα στις προσαυξήσεις.

Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού γράμματος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα διαφέρει ουσιαστικά σε σχέση με τα τυποποιημένα που αποστέλλονται συχνά - πυκνά στους οφειλέτες ως υπενθύμιση των χρεών τους.

Υπενθύμιση των χρεών από τη μια πλευρά αλλά και του δικαιώματος της Φορολογικής Διοίκησης να προχωρά σε κατασχέσεις χρημάτων ή απαιτήσεων τόσο στα χέρια των φορολογουμένων ή και τρίτων από την άλλη.

Η «σούπερ» ρύθμιση

Η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου ανάλογα με το ποσοστό κεφαλαίου που θα εξοφλούν θα διαγράφουν το ίδιο ποσοστό προσαυξήσεων.

Αν για παράδειγμα κάποιος φορολογούμενος χρωστά 3.000 ευρώ στην Εφορία, οι οποίες επιβαρύνονται με επιπλέον 4.500 ευρώ προσαυξήσεων και προστίμων, πληρώνοντας έως τις 27 Μαρτίου 3.000 ευρώ στην τράπεζα θα ξεμπερδέψει με τη συνολική οφειλή των 7.500 ευρώ.

Αντίστοιχα, αν πληρώσει 2.000 ευρώ ή τα δύο τρίτα του κεφαλαίου, θα σβήσει και τα δύο τρίτα των προσαυξήσεων. Πληρώνοντας 2.000 ευρώ, το συνολικό χρέος των 7.500 ευρώ θα περιοριστεί σε 2.500 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών θα του χαρίσει 3.000 ευρώ προσαυξήσεων.