A- A+
Βενζίνη με έκπτωση πληρώνοντας με κάρτα – Οι προσφορές
Με έκπτωση μπορούν να προμηθεύονται τα καύσιμά τους οι κάτοχοι πιστωτικών και σε ορισμένες περιπτώσεις και χρεωστικών καρτών, εκμεταλλευόμενοι τα προγράμματα επιβράβευσης.

Οι τράπεζες σε συνεργασία με εταιρείες εμπορίας καυσίμων έχουν δημιουργήσει ειδικές προσφορές για τους πελάτες τους, στο πλαίσιο της παροχής κινήτρων για χρήση του «πλαστικού» χρήματος.

Κάθε τράπεζα συνεργάζεται με επιλεγμένα δίκτυα πρατηρίων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος επιλέγει να πληρώνει με την κάρτα για την αγορά καυσίμων, πετυχαίνει μείωση του ετήσιου προϋπολογισμού.

Οι προσφορές

Η Τράπεζα Πειραιώς «τρέχει» το πρόγραμμα WIN FOR YOU, σε συνεργασία με τα πρατήρια AVIN.

Όσοι χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα, έκδοσης Πειραιώς, στα επιλεγμένα πρατήρια, κερδίζουν άμεσα έκπτωση 2%, το ποσό της οποίας αφαιρείται απευθείας από το μηνιαίο λογαριασμό.

Εξάλλου, οι αγορές που πραγματοποιούνται «μετρούν» και για το εκάστοτε πρόγραμμα επιβράβευσης της κάρτας που χρησιμοποιείται, δίνοντας επιπλέον μπόνους στους κάτοχό της.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό της έκπτωσης κατά διαστήματα αυξάνεται στο 5%, προσφέροντας επιπλέον κέρδος στον κάτοχο της κάρτας.

Παράδειγμα: Για αγορές καυσίμων 1.200 ευρώ το χρόνο, ο κάτοχος των καρτών της τράπεζας θα κερδίσει έκπτωση 24 ευρώ.


Η Eurobank μέσω του προγράμματος «Επιστροφή» προσφέρει στους κατόχους τόσο των πιστωτικών όσο και των χρεωστικών καρτών που συμμετέχουν σε αυτό, επιστροφή μετρητών 3%.

Οι αγορές καυσίμων μπορούν να πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα πρατήρια των ακολούθων εταιρειών: ΕΚΟ, ΕΛΙΝ, Aegean.

Ειδικά για την περίοδο από 20 Μαρτίου έως και τις 20 Απριλίου η κάρτα YES Visa προσφέρει επιστροφή μετρητών 5% στην ΕΚΟ, για βενζίνη.

Παράδειγμα: Για αγορές καυσίμων 1.200 ευρώ το χρόνο, ο κάτοχος των καρτών της τράπεζας θα κερδίσει έκπτωση 36 ευρώ.

Το ποσό αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει είτε για αγορές καυσίμων είτε για άλλες αγορές σε οποιαδήποτε από τις 6.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


Η Alpha Bank έχει εξασφαλίσει για τους κατόχους πιστωτικών και χρεωστικών καρτών Bonus συνεργασία με την εταιρεία εμπορίας καυσίμων BP.

Οι κάτοχοι των καρτών κερδίζουν 4 πόντους για κάθε 1 ευρώ αγορών στα επιλεγμένα πρατήρια. Πόντους συλλέγουν όχι μόνο σε συνεργαζόμενες με την τράπεζα επιχειρήσεις, αλλά και για οποιαδήποτε αγορά πραγματοποιήσουν με την κάρτα τους.

Στη συνέχεια εξαργυρώνουν τους πόντους και κερδίζουν την αξία του ΦΠΑ ως εξής:

• Με 2.000 πόντους: για καύσιμα κίνησης αξίας έως 30€
• Με 3.500 πόντους: για καύσιμα κίνησης αξίας από 30,01€ έως 60€
• Με 5.000 πόντους: για καύσιμα κίνησης αξίας από 60,01€ έως 100€

Παράδειγμα: Αν αγοράσετε καύσιμα κίνησης 50€, η καθαρή αξία είναι 40,65€ και ο ΦΠΑ 23% είναι 9,35€. Εξαργυρώνοντας 3.500 Bonus πόντους έχετε κέρδος όλη την αξία του ΦΠΑ και άρα πληρώνετε 9,5 ευρώ λιγότερο.
Οι 3.500 πόντοι συλλέγονται με αγορές καυσίμων 875 ευρώ.


Η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος επιβράβευσης GO4more συνεργάζεται με τα πρατήρια καυσίμων Shell, EKO και Revoil.

Συγκεκριμένα, προσφέρει 8 πόντους για κάθε 1 ευρώ αγορών σε Shell και EKO και 4 πόντους στη Revoil.

Πόντοι συλλέγονται με διάφορους τρόπους. Τόσο από τη συνολική σχέση του κατόχου της κάρτας με την τράπεζα, όσο και με τις αγορές που πραγματοποιούνται στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια οι πόντοι αυτοί μπορούν να εξαργυρωθούν υπό τη μορφή ευρώ στα παραπάνω πρατήρια.

Παράδειγμα: Με την εξαργύρωση 3.000 πόντων ο κάτοχος της κάρτας κερδίζει έκπτωση 15 ευρώ σε Shell και EKO και 7,5 ευρώ στη Revoil.

Βρείτε την πιστωτική κάρτα που σας ταιριάζει