A- A+
FT: Μυστικούς φορο-αστυνόμους επιστρατεύει το ΥΠΟΙΚ για τον ΦΠΑ
Καθήκοντα μυστικού φοροελεγκτή επιθυμεί να αναθέσει σε φοιτητές, οικιακούς βοηθούς, ακόμη και τουρίστες η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι στη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης στους Ευρωπαίους εταίρους, περιλαμβάνεται και αυτό το μέτρο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή περιλαμβάνονται ορισμένες ανορθόδοξες προτάσεις, ιδιαίτερα αυτό που ονομάζει ο Έλληνας υπουργός ως «Onlookers’ VAT Evasion-Fighting Scheme».

Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, μεγάλος αριθμός περιστασιακών «παρατηρητών» θα βοηθάει την κυβέρνηση να κυνηγήσει εκείνους που προσπαθούν να αποφύγουν τους φόρους προστιθέμενης αξίας.

«Ο μεγάλος αριθμός των μη επαγγελματιών επιθεωρητών προσλαμβάνεται σε αυστηρά βραχυπρόθεσμη περιστασιακή βάση (όχι μεγαλύτερη από δύο μήνες και χωρίς καμία προοπτική επαναπρόσληψης) μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, ως πελάτες, για λογαριασμό των φορολογικών αρχών, ενώ θα είναι καλωδιωμένοι με ήχο και βίντεο» αναφέρεται στην επιστολή.