A- A+
Στουρνάρας: Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς - Τελειώστε με το Eurogroup
Απολύτως ασφαλείς είναι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πετύχει καλό αποτέλεσμα στο ερχόμενο Eurogroup.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως ενημέρωσε τον ίδιο και το οικονομικό επιτελείο για την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί.

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Όπως εξήγησε, «οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίζεται η ρευστότητά τους. Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις. Απολύτως κανένα».

Απάντηση στην κριτική

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε στην κριτική που του ασκείται από την κυβέρνηση για τη μη αποτελεσματική του παρέμβαση στην ΕΚΤ, προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα δανεισμού του δημοσίου από τις ελληνικές τράπεζες μέσω εντόκων γραμματίων.

Τόνισε πως «στα γενικότερα θέματα, η Τράπεζα της Ελλάδος συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της Συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη».

Συμπλήρωσε δε πως έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή.

«Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο κεντρικός τραπεζίτης.