A- A+
Οι καλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις με δικαίωμα ανέξοδης πρόωρης ανάληψης ανά μήνα
Αύξηση της ζήτησης για προθεσμιακές καταθέσεις με δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς ποινή κάθε μήνα, αναμένουν οι τράπεζες το επόμενο διάστημα.

Η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις κρατά τους καταθέτες σε επιφυλακή. Στο πλαίσιο αυτό, τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι οι καταθέσεις με δυνατότητα ανέξοδης πρόωρης ανάληψης θα προτιμηθούν το επόμενο διάστημα.

Όπως εξηγούν, μέχρι η κυβέρνηση να υπογράψει τη νέα συμφωνία με τους δανειστές της, το αργότερο μέχρι και τη λήξη της 4μηνης παράτασης που έχει εξασφαλίσει, οι αποταμιευτές θα βρίσκονται σε εγρήγορση για νέες ...αναλήψεις.

Οι επιλογές

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι επιλέξουν να ανανεώσουν προθεσμιακές καταθέσεις ή να ανοίξουν νέες, αναμένεται να προτιμήσουν τους λογαριασμούς που δίνουν κάθε μήνα, στην επέτειο του προϊόντος, τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς καμία ποινή.

Πρόκειται για προϊόντα με μηνιαία καταβολή τόκων, που παρέχουν αυτήν την ευχέρεια. Σημειώνεται πάντως πως σε οποιαδήποτε προθεσμιακή κατάθεση, η ανάληψη των χρημάτων μπορεί να γίνει αυθημερόν, ωστόσο σε αυτήν περίπτωση υπάρχει απώλεια τόκων.

Με τα υπό εξέταση προγράμματα πάντως, αν γίνει ωστόσο πάνω στο μήνα, δεν υπάρχει κανένα κόστος. Ως αντικίνητρο λειτουργεί το υψηλότερο επιτόκιο της επόμενης περιόδου εκτοκισμού, στα προγράμματα αυξανόμενου επιτοκίου.

Τα καλύτερα προγράμματα

Σήμερα στην αγορά προσφέρεται πληθώρα προϊόντων με μηνιαία καταβολή τόκων και δυνατότητα ανά μήνα πρόωρης ανάληψης χωρίς καμία ποινή.

Η τελική απόδοση εξαρτάται από το ποσό της κατάθεσης και τη συνολική διάρκεια που θα επιλεγεί.

Ακολουθούν πίνακες με τα 10 καλύτερα προϊόντα για ποσά 20.000, 50.000 και 100.000 ευρώ με διάρκεια ενός έτους και δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς καμία ποινή.

Η στρατηγική

Με αυτά τα προϊόντα, ο καταθέτης διασφαλίζει μία συγκεκριμένη απόδοση για ένα χρόνο, κι αν τα πράγματα «στραβώσουν» μπορεί ανέξοδα να ...αποχωρήσει.

Άρα στην περίπτωση που τα πράγματα ηρεμήσουν θα έχει «κλειδώσει» ένα υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τα μειωμένα που θα προσφέρουν σε αυτό το σενάριο οι τράπεζες τους επόμενους μήνες.

Αν από την άλλη το κλίμα επιδεινωθεί, θα μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία ποινή στη μηνιαία επέτειο του προγράμματός του, στην ανάληψη των χρημάτων του.

Το TOP 10

Ακολουθεί το TOP 10 για συγκεκριμένο ύψος κατάθεσης.

Για άλλα ποσά ή άλλη διάρκεια ή αν θέλετε να δείτε την πλήρη λίστα με τα προϊόντα που προσφέρουν οι τράπεζες, χρησιμοποιήστε το εργαλείο σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.gr.

Σημείωση: Η απόδοση που φαίνεται στα παρακάτω προϊόντα είναι η τελική, εάν η κατάθεση διατηρηθεί μέχρι τη λήξη του 12μήνου.

Εάν γίνει πρόωρη ανάληψη ενδέχεται το ετησιοποιημένο επιτόκιο να είναι χαμηλότερο, είτε διότι ισχύει αυξανόμενο επιτόκιο ανά περίοδο εκτοκισμού ή επειδή στη λήξη της κατάθεσης προσφέρονται bonus τόκοι.

  • Κατάθεση 20.000 ευρώ

  • Κατάθεση 50.000 ευρώ

  • Κατάθεση 100.000 ευρώ