A- A+
Συστηματική αποταμίευση με επιτόκια έως και 4% - Κατάθεση από 20 ευρώ το μήνα
Φουντώνει η μάχη του ανταγωνισμού στα αποταμιευτικά προγράμματα για μικρά πορτοφόλια, καθώς οι τράπεζες λανσάρουν προϊόντα με υψηλά επιτόκια, τα οποία επιτρέπουν τη συστηματική αποταμίευση.

Πρόκειται για καταθετικά προϊόντα που δίνουν κίνητρο στα νοικοκυριά να βάζουν κάθε μήνα «στην άκρη» έστω και ένα μικροποσό και ταυτόχρονα απολαμβάνουν επιτόκια επιπέδου προθεσμιακών καταθέσεων.

Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι ακόμη και για μία πολύ μικρή κατάθεση της τάξης των 20 ευρώ, ο πελάτης απολαμβάνει απόδοση που μπορεί να φτάνει έως και το 4%.

Από την άλλη πλευρά όμως, δεν δίνεται η δυνατότητα για κατάθεση μεγαλύτερων ποσών, καθώς οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί τροφοδοτούνται με μετρητά μόνο μέσω πάγιων εντολών, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι ο καταθέτης δεν μπορεί να λάβει το υψηλό επιτόκιο για ποσά υψηλότερα των 6.000 ευρώ κατ΄ έτος, λόγω των περιορισμών που θέτουν οι τράπεζες.


Τα προγράμματα που προσφέρουν οι τράπεζες

Σήμερα, τρεις τράπεζες προσφέρουν καταθέσεις με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα:

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει ένα νέο αποταμιευτικό λογαριασμό με ετήσιο επιτόκιο 4% στους «συνεπείς» καταθέτες που θέλουν να βάζουν «στην άκρη» κάθε μήνα από 20 έως 500 ευρώ.

Πρόκειται για το νέο καταθετικό λογαριασμό με την ονομασία «Μπορώ», που απευθύνεται κυρίως σε μικροκαταθέτες, που θέλουν να αποταμιεύουν κάθε μήνα το πολύ 500 ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου λογαριασμού συνοψίζονται στα εξής:

• Στηρίζεται στην τάση των νοικοκυριών να βάζουν ένα μικρό ποσό στην άκρη, λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας
• Προσφέρει την ιδανική λύση για αποδοτική αποταμίευση από €20 το μήνα
• Αυτοματοποιεί την αποταμίευση και την κάνει ακόμα πιο εύκολη
• Δίνει κίνητρο στον πελάτη να παραμείνει συνεπής

Τι είναι ο νέος λογαριασμός «Μπορώ»;

Πρόκειται για έναν ειδικό λογαριασμό ταμιευτηρίου με αποκλειστικό σκοπό την αποταμίευση. Ο πελάτης ξεκινά ένα πρόγραμμα συστηματικής αποταμίευσης μέσω τακτικών καταβολών.

Σε περίπτωση που δεν παραλείψει καμία καταβολή και κάνει μέχρι 1 ανάληψη το χρόνο, τότε το επιτόκιο του λογαριασμού διαμορφώνεται σε 4%. Αλλιώς το επιτόκιο είναι 1%.

Πως λειτουργεί;

Ο λογαριασμός πιστώνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω πάγιας εντολής από €20 έως €500, κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο από άλλο λογαριασμό που διατηρεί ο πελάτης στην Τράπεζα Πειραιώς και την οποία διαμορφώνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Αυτό σημαίνει ότι η αρχική κατάθεση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 ευρώ και το υπόλοιπο του λογαριασμού στο τέλος του α΄ χρόνου τα 6.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου ο λογαριασμός προσφέρεται κατά κύριο λόγο σε μικρά «πορτοφόλια», δίνοντάς τους τη δυνατότητα για επιτόκια επιπέδου προθεσμιακών καταθέσεων χωρίς τη διατήρηση υψηλών υπολοίπων.


Η Geniki Bank προσφέρει το προϊόν GENIKI Xtra Αποταμίευση, που αναγνωρίζει πότε ο πελάτης έχει δυνατότητα αποταμίευσης, βασιζόμενο σε όρους που ο ίδιος έχει επιλέξει.

Συγκεκριμένα, ο πελάτης ορίζει το ποσό που επιθυμεί να αποταμιεύει σε μηνιαία βάση καθώς και το ποσό που επιθυμεί να έχει διαθέσιμο στον καταθετικό του λογαριασμό.

Εφόσον το υπόλοιπο του καταθετικού του λογαριασμού υπερβαίνει το ποσό που ο ίδιος έχει ορίσει, το επιπλέον ποσό μεταφέρεται αυτόματα (έως και €300 κάθε μήνα) σε έναν άλλο προνομιακό αποταμιευτικό λογαριασμό με απόδοση 3% .

Στην ουσία το πρόγραμμα αποταμιεύει το ποσό που ο πελάτης επιθυμεί και παράλληλα διασφαλίζει:

  • Υψηλές αποδόσεις 3% στον λογαριασμό GENIKI Xtra Αποταμίευση
  • Ευελιξία, καθώς ο πελάτης επιλέγει το ποσό της αποταμίευσής του, βάσει των προσωπικών του αναγκών
  • Αποταμίευση χωρίς άγχος, καθώς δεν απαιτείται συνεχής παρακολούθηση από τον ίδιο
  • Διαθεσιμότητα του κεφαλαίου ανά πάσα στιγμή

Η Millennium bank προσφέρει το πρόγραμμα "Αποταμίευση για Όλους" με επιτόκιο 2,5%, με το οποίο μπορείτε να αποταμιεύετε κάθε μήνα από €50 έως €500.

Οφέλη – Πλεονεκτήματα:

• Υψηλές αποδόσεις με επιτόκιο 2,5%

• Άμεση ρευστότητα, καθώς τα χρήματά σας είναι διαθέσιμα όποια στιγμή τα χρειαστείτε.

• Αδιάλειπτη αποταμίευση, προκειμένου να πετύχετε τους δικούς σας προσωπικούς στόχους, χωρίς να υποκύπτετε σε πειρασμούς

• Μεγαλύτερη ασφάλεια από τις απρόβλεπτες οικονομικές συγκυρίες

Εσείς επιλέγετε το ποσό που θα αποταμιεύετε και το οποίο θα μεταφέρεται αυτόματα από τον τρεχούμενο λογαριασμό σας στον λογαριασμό ταμιευτηρίου.

Έχετε τη δυνατότητα να μειώνετε ή να αυξάνετε το ποσό της αποταμίευσής σας με μια απλή επίσκεψη σε ένα κατάστημα της Millennium bank, οποτεδήποτε και χωρίς κόστος, καθώς επίσης να έχετε τα χρήματά σας διαθέσιμα όποια στιγμή τα χρειαστείτε.

Εάν για κάποιο λόγο ο αποταμιευτικός λογαριασμός δεν πιστωθεί με το ποσό της πάγιας εντολής κάποιο μήνα (π.χ. λόγω μη ύπαρξης επαρκούς υπολοίπου στον τρεχούμενο λογαριασμό για τη λειτουργία της πάγιας εντολής) ή χρειαστεί να προβείτε σε ανάληψη κάποιου ποσού, τότε το ποσό της αποταμίευσης θα παραμείνει άτοκο για τον επόμενο ημερολογιακό μήνα.