A- A+
Κοινωνικό τιμολόγιο και φέτος από την ΕΥΔΑΠ - Οι δικαιούχοι και οι εκπτώσεις
Στην επέκταση των μέτρων στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και για το 2015 αποφάσισε η ΕΥΔΑΠ. Τα μέτρα στήριξης και οι δικαιούχοι.

Οι εκπτώσεις και τα ειδικά μέτρα παρέχονται σε οικονομικά ασθενείς πολίτες, σε πολύτεκνες οικογένειες και σε υπερήλικες.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

1. Προσωρινή καθολική αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων των υδροληπτών, ανεξαρτήτως ποσού το οποίο οφείλεται, επί ένα έτος.

2. Άρση κάθε διακοπής υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την εταιρεία, επί ένα έτος.

3. Εξαίρεση από το πρόγραμμα διακοπών υδροδότησης όσων οικογενειών βρίσκονται σε αποδεδειγμένα πλήρη οικονομική αδυναμία για την εξόφληση ή ακόμη και τη ρύθμιση των οφειλών τους προς την Εταιρεία, επί ένα έτος.

4. Εφαρμογή της διακοπής υδροδότησης μόνο όταν οι πάσης φύσεως ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλώσεις υδροληψίας, πάγιο, υποχρεωτική κατανάλωση, αντικατάσταση υδρομέτρου, κατ’ αποκοπήν εργασίες κ.λπ., αθροιστικά ή μεμονωμένα, υπερβαίνουν τα 500 ευρώ, για ένα χρόνο.

5. Προσωρινή αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που λαμβάνει η Εταιρεία, με βάση τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, μέχρι του ποσού κύριας οφειλής 3.000 ευρώ για τους πελάτες οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, με την προϋπόθεση της έγκαιρης προσέλευσης των οφειλετών για το διακανονισμό της αποπληρωμής των οφειλών τους σε δόσεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ’ αριθ. 18093/19.06.2013 Απόφαση Πολιτικής Εξόφλησης των Οφειλών σε Δόσεις, του Δ.Σ. της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε, επί ένα έτος.

Υπό τους ιδίους όρους και, σε ειδικές περιπτώσεις πελατών σε οικονομική αδυναμία, με βάση αντικειμενικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η Εταιρεία θα εξετάζει οφειλές από 3.000 έως 6.000 ευρώ.

Το κοινωνικό τιμολόγιο

Οι εκπτώσεις που παρέχονται αφορούν :

• 4μελείς (μονογονεϊκή με τρία παιδιά) έως 6μελείς οικογένειες, έκπτωση 10% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
• 7μελείς και 8μελείς οικογένειες, έκπτωση 35% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
• 9μελείς έως 13μελείς οικογένειες, έκπτωση 60% στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης.
• δικαιούχους της πρώτης ομάδας η έκπτωση χορηγείται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται προσέλευση του ενδιαφερόμενου σε Περιφερειακό Κέντρο.

Έκπτωση 30% ετησίως στους λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης ισχύει για όσους:

• α) είναι άνω των 75 ετών και ζουν μόνοι (δεν φιλοξενούνται)
• β) έχουν εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 € ετησίως και
• γ) ο ετήσιος λογαριασμός ύδρευσης – αποχέτευσης δεν υπερβαίνει τα 150 €.

Υπενθυμίζεται ότι για την χορήγηση της έκπτωσης, οι νέοι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) απαιτείται να υποβάλουν σχετικό αίτημα στο αρμόδιο Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ με τα εξής δικαιολογητικά:

• Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή διαβατήριο εν ισχύ),
• Πρόσφατο εκκαθαριστικό σημείωμα.
• Σημειώνεται ότι για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα δεν απαιτείται η εκ νέου υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.
• Η ισχύς του νέου κοινωνικού προγράμματος θα έχει διάρκεια μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015.