A- A+
Εθνική: Νέα debit card ανέπαφων συναλλαγών
Τη νέα χρεωστική κάρτα Debit MasterCard που δίνει τη δυνατότητα διενέργειας ανέπαφων συναλλαγών λάνσαρε η Εθνική Τράπεζα για τους πελάτες - καταθέτες της.

Η νέα κάρτα δίνει τη δυνατότητα για εύκολες, ασφαλείς και γρήγορες συναλλαγές σε εκατομμύρια σημεία με το σήμα MasterCard σε όλο τον κόσμο, με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού με τον οποίο είναι συνδεδεμένη.

Η χρεωστική κάρτα Debit MasterCard συμμετέχει επιπλέον στο νέο πρόγραμμα συνολικής επιβράβευσης go4more, καθώς μέσα από τις καθημερινές σας συναλλαγές κερδίζετε πόντους που μπορείτε να εξαργυρώσετε στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ή σε προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας.

Οι συναλλαγές

Με τη Debit MasterCard μπορείτε να πραγματοποιείτε:

  • Αγορές αγαθών και υπηρεσιών σε εκατομμύρια επιχειρήσεις με το σήμα MasterCard σε όλο τον κόσμο και σε χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ελλάδα,
  • ​Ευρεία σειρά πρόσθετων συναλλαγών, όπως προκράτηση ξενοδοχείου, πάγιες εντολές για τακτικές υποχρεώσεις (ασφάλιστρα, δίδακτρα κ.λ.π.), τηλεφωνικές και ταχυδρομικές παραγγελίες,
  • Συναλλαγές στο διαδίκτυο σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα που φέρουν το σήμα MasterCard,
  • Αναλήψεις μετρητών μέσω του εκτεταμένου δικτύου i-bank ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας και του δικτύου ΑΤΜ των άλλων τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
  • Πρόσθετες συναλλαγές στο δίκτυο των i-bank ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, όπως κατάθεση, πληρωμή λογαριασμών, μεταφορά ποσών, ανανέωση χρόνου ομιλίας, κ.ά.

Contactless συναλλαγές

Μέσω της τεχνολογίας ανέπαφων συναλλαγών, η Debit MasterCard της Εθνικής Τράπεζας παρέχει πρόσθετη ευκολία και ταχύτητα στις αγορές σας σε επιχειρήσεις που διαθέτουν τα ειδικά τερματικά με το σήμα ανέπαφων συναλλαγών.

  • Κρατάτε τη Debit MasterCard για μερικά δευτερόλεπτα μπροστά από το τερματικό.
  • Εισάγετε τον PIN της κάρτας σας, εφόσον σας ζητηθεί. Για συναλλαγές έως 25€, δεν χρειάζεται να εισάγετε τον PIN.
  • Όταν ακούσετε το χαρακτηριστικό ήχο "beep", η συναλλαγή σας έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη ασφάλεια.

Συναλλαγές στο διαδίκτυο

Η Debit MasterCard γίνεται αποδεκτή στο διαδίκτυο, σε χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα που φέρουν το σήμα MasterCard.

Επιπλέον, η Εθνική Τράπεζα σας δίνει τη δυνατότητα να εγγραφείτε εντελώς δωρεάν στην υπηρεσία ασφαλών συναλλαγών MasterCard® SecureCodeΤΜ προκειμένου να πραγματοποιείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια συναλλαγές σε πιστοποιημένους εμπόρους.

Μέσω του εκτεταμένου δικτύου i-bank ATM της Εθνικής Τράπεζας και του δικτύου ΑΤΜ των άλλων τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να πραγματοποιείτε με τη Debit MasterCard τις καθημερινές τραπεζικές σας συναλλαγές:

- Ανάληψη μετρητών από τους συνδεδεμένους τραπεζικούς λογαριασμούς,
- Κατάθεση μετρητών με ή χωρίς χρήση φακέλου, κατάθεση επιταγών Εθνικής Τράπεζας σε φάκελο,
- Πληρωμή λογαριασμών ή οφειλών όπως Δ.Ε.Η., Ε.ΥΔ.ΑΠ., κινητή ή σταθερή τηλεφωνία, πιστωτική κάρτα Εθνικής Τράπεζας, βεβαιωμένες οφειλές Δ.Ο.Υ. κ.ά.,
- Μεταφορά ποσών σε λογαριασμούς Εθνικής Τράπεζας,
- Ανανέωση χρόνου ομιλίας καρτοκινητών Vodafone και Wind,
- Ερώτηση υπολοίπου και αντίγραφο 7 τελευταίων κινήσεων λογαριασμού,
- Αλλαγή προσωπικού μυστικού αριθμού ΡΙΝ,
- Ενεργοποίηση κάρτας.

Ημερήσια όρια συναλλαγών

Τα προεπιλεγμένα ημερήσια όρια συναλλαγών της Debit MasterCard είναι:

- €800 για ανάληψη μετρητών από τα i-bank ATM και τα ΑΤΜ με το σήμα MasterCard στο εξωτερικό,
- €600 για ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ των άλλων τραπεζών στην Ελλάδα (ΔΙΑΣ),
- €1.500 για αγορές σε επιχειρήσεις με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό,
- €500 για αγορές στο διαδίκτυο.

Πώς την αποκτάτε

Για να αποκτήσετε τη νέα χρεωστική κάρτα Debit MasterCard, χρειάζεται απλά να ανοίξετε ένα λογαριασμό καταθέσεων σε ευρώ, με τον οποίο και θα συνδέεται η κάρτα σας.

Αν έχετε ήδη λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα:

  • απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημά​ μας,
  • συμπληρώστε και υπογράψτε τα σχετικά έγγραφα (αίτηση και σύμβαση),

επισυνάπτοντας παράλληλα αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας.

​Εναλλακτικά, εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης της εφαρμογής i-bank Internet Banking, έχετε τη δυνατότητα να υποβάλλετε άμεσα αίτηση για έκδοση της χρεωστικής κάρτας Debit MasterCard και να την αποκτήσετε αποδεχόμενος τους όρους χρήσης της. Ειδικότερα:

  • Εισέρχεστε στην εφαρμογή i-bank Internet Banking
  • Επιλέγετε στην καρτέλα Κάρτες "Debit MasterCard '',
  • Συμπληρώνετε τα πεδία που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αίτησης έκδοσης
  • Αφού διαβάσετε προσεκτικά τους όρους χρήσης, επιλέγετε <<Αποδέχομαι τους παρακάτω όρους>>.

Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε τον αριθμό της κάρτας και να συνδέσετε τους καταθετικούς λογαριασμούς που επιθυμείτε. Η σύνδεση των λογαριασμών μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σε διάστημα λίγων ημερών, θα παραλάβετε την κάρτα σας ταχυδρομικώς, στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Για την απόκτηση του PIN, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στην επιστολή παράδοσης της κάρτας.

​Η νέα χρεωστική κάρτα Debit MasterCard αντικατέστησε την ΕΘΝΟCASH PLUS, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία σε όλες τις συναλλαγές, παντού στον κόσμο.

Εάν είστε κάτοχος της ΕΘΝΟCASH PLUS θα παραλάβετε τη Debit MasterCard λίγο πριν τη λήξη της. Εάν δεν έχετε παραλάβει ακόμη την Debit MasterCard, καλέστε στο 181818 ή απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.