A- A+
«Κλείδωσε» το έκτακτο Eurogroup - Τελείωσαν τα ψέμματα για την κυβέρνηση
Την Τετάρτη θα συνέλθει τελικά η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου θα ζητηθεί από την Ελλάδα να παρουσιαστούν αναλυτικά οι θέσεις της.

Όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν την Τετάρτη με την ελπίδα να πλησιάσουν σε μια συμφωνία για το παγωμένο πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωζώνης.

Οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν από την ελληνική πλευρά να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν θα συνεχιστεί η βοήθεια προς τη χώρα, όπως διαμηνύθηκε και στο Euro Working Group της Πέμπτης.

Τι θα συζητηθεί

Οι συνομιλίες την Τετάρτη διεξάγονται προκειμένου οι ηγέτες της ΕΕ – που θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη – να μην χρειαστεί να εμπλακούν στις λεπτομέρειες των χρηματοοικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο.

Το τρέχον πρόγραμμα των 240 δισ. ευρώ ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί να ζητήσει μια παράταση που θα την υποχρέωνε να συμμορφωθεί με τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που συμφωνήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Ευρωζώνη, στο μεταξύ, επιμένει ότι η υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης θα πρέπει να τηρηθούν εάν η Ελλάδα θέλει να λάβει περαιτέρω βοήθεια, αναφέρει το Dow Jones.