A- A+
Πληροφορία για έκτακτο Eurogroup με ...μενού την Ελλάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής
Τη διεξαγωγή ενός έκτακτου Eurogroup πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες, με ...μενού την Ελλάδα.

Την πληροφορία μετέδωσε την Τρίτη το βράδυ ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, επικαλούμενος πηγές από την έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Εάν πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα κληθεί να παρουσιάσει τις θέσεις του για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στους ομολόγους του από τις υπόλοιπες 18 χώρες - μέλη της Ένωσης.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ντεμπούτο σε Σύνοδο Κορυφής.

Η γερμανική στάση

Η γερμανική πλευρά πάντως δε δείχνει να αλλάζει στάση απέναντι στην Ελλάδα, ζητώντας την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σκοπεύει να φτάσει τη διαπραγμάτευση στα άκρα, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες θα πάρουν χρόνο και πως θα διαρκέσουν έως τον Ιούνιο.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο τα περιθώρια κινήσεων της ελληνικής πλευράς θα περιοριστούν λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που θα παρουσιαστούν στην Αθήνα, για κάλυψη βασικών αναγκών του προϋπολογισμού.