A- A+
«Κλείδωσε» το ραντεβού Βαρουφάκη με Σόιμπλε - Παράταση 4-6 εβδομάδων ζητά η Ελλάδα
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Η Ελλάδα ζητά παράταση μνημονίου.

Συνεχίζεται το μπαράζ επαφών του κ. Βαρουφάκη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με πιο σημαντικές από όλες την αυριανή στη Φρανκφούρτη με το διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και την μεθαυριανή στο Βερολίνο με τον κ. Σόιμπλε.

Όχι σε κούρεμα - ναι σε παράταση

Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται μίας σαφής στροφή ως προς τη ρητορική που χρησιμοποιεί η ελληνική πλευρά σε σχέση με την αναδιάρθρωση του χρέους και τον οδικό χάρτη για μία νέα συμφωνία.

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δε ζητεί «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά την επιμήκυνσή του, ενώ αποκάλυψε πως η Ελλάδα θα ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος κατά 4 - 6 εβδομάδες μετά τα τέλη Φεβρουαρίου, για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους δανειστές.

Ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον ιταλό ομόλογό του την τρίτη στη Ρώμη δήλωσε αισιόδοξος ότι η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους και την εξεύρεση μιας συμφωνίας με ευρωπαίους εταίρους και δανειστές θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Πάρτι στις αγορές

Έκανε λόγο για ένα συμβόλαιο και για έναν οδικό χάρτη δίνοντας χρονικό ορίζοντα για την ισχύ της ενδιάμεσης συμφωνίας μέχρι τον Ιούνιο.

Η αλλαγή πλεύσης της ελληνικής πλευράς πυροδότησε κύμα αγορών στο ελληνικό χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτης της Αθήνας να ενισχύεται κατά 11,27% την Τρίτη.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε κέρδη 17,96%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά που κατέγραψε μία εβδομάδα νωρίτερα.