A- A+
HSBC: Απόδοση έως 30% σε 5 έτη με ασφάλεια κεφαλαίου
Τη δυνατότητα επίτευξης απόδοσης έως και 30% σε μία πενταετία χωρίς τον κίνδυνο απώλειας του αρχικού κεφαλαίου προσφέρουν στους Έλληνες επενδυτές η HSBC με το νέο προϊόν που ποντάρει στον ενεργειακό κλάδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με γνώμονα τη διαρκή αναζήτηση αγορών με επενδυτική προοπτική, η HSBC δημιούργησε τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη Energy Memory.

Η νέα επενδυτική πρόταση προσφέρει μέγιστη συνολική μικτή απόδοση 30% για καταθέσεις σε Ευρώ, 25% για καταθέσεις σε Δολάριο και ελάχιστη μικτή εγγυημένη απόδοση 5% για καταθέσεις σε Ευρώ, αλλά και σε Δολάριο Η.Π.Α.

Πρόκειται για ένα καλάθι μετοχών, το οποίο περιλαμβάνει εταιρείες με παγκόσμιο προφίλ και συγκεκριμένα τις: BP plc, BG Group plc, CNOOC limited, Gazprom και Total SA.

Η Νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη “Energy Memory” έχει διάρκεια 5 έτη, προσφέρεται με ελάχιστο ποσό κατάθεσης 3.000 Ευρώ ή Δολάρια Η.Π.Α. και παρέχει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη.

Η προεγγραφή ξεκινάει στις 21 Μαρτίου 2011 και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαΐου 2011.

Καλύτερες συνθήκες για την ενέργεια

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, διευθυντής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Προϊόντων HSBC Ελλάδος, «τα τελευταία χρόνια, ο ευρύτερος κλάδος της ενέργειας εμφανίζει ιδιαίτερη κινητικότητα μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της HSBC (Ανάλυση Oil sector outlook, 23/01/2011), η συγκεκριμένη αγορά θα λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον καλύτερο το 2011, με ακόμα πιο θετικές επιδράσεις στις τιμές.

«Στον κλάδο αυτού του μεγέθους και της σημαντικότητας, η HSBC αναγνώρισε επενδυτικές ευκαιρίες, τις οποίες αξιοποίησε μέσα από τη νέα Κατάθεση Εγγυημένου Κεφαλαίου στη λήξη Energy Memory» τόνισε ο κ. Παπαναγιώτου.