A- A+
Νικητή των εκλογών βγάζει το Bloomberg τον ΣΥΡΙΖΑ- Το ερώτημα πλέον είναι η αυτοδυναμία
Σίγουρο νικητή των επερχόμενων εκλογών θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σε νέο τηλεγράφημα αναλύει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κάνει μία τελευταία προσπάθεια να πείσει τους αναποφάσιστους και να ανατρέψει το εις βάρος του εκλογικό αποτέλεσμα, όπως αυτό σκιαγραφείται στις δημοσκοπήσεις.

Το Bloomberg αναφέρει ότι την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στην Αθήνα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη, κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία διάρκειας ενός μήνα και επικαλείται δηλώσεις ενός άνεργου Έλληνα, ο οποίος υποστηρίζει πως «ο Τσίπρας θα αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

Η αυτοδυναμία

Το πρακτορείο επικαλείται δημοσκόπηση της GPO για την τηλεόραση του Mega, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32% στην πρόθεση ψήφου έναντι 27% της ΝΔ.

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει. Το ερώτημα της νύχτας των εκλογών είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σε θέση να κυβερνήσει μόνος του» τονίζει στο Bloomberg o Θωμάς Γεράκης, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στην πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες αλλά παράλληλα θα προκαλέσει νέα ερωτήματα σχετικά με τη συνεκτικότητα του ευρώ.

Οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το Bloomberg, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να λάβει το 38% των ψήφων δεν θα καταφέρει να σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση και συνεπώς θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους.

Το πρακτορείο σημειώνει πως ένας πιθανός σύμμαχος είναι Το Ποτάμι, το οποίο διαμηνύει ότι θα υπερασπιστεί σε κάθε περίπτωση την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Πιθανόν σύμμαχος μπορεί να είναι και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Ωστόσο, ο κ. Γεράκης υποστηρίζει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν καλύτερες πιθανότητες από το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου για να λάβουν το 3% και να μπουν στη Βουλή.