A- A+
Die Welt: Τέλος η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΕ αν ο Τσίπρας κάνει όσα υπόσχεται
Σαφείς προειδοποιήσεις προς την Αθήνα εκπέμπουν Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Welt, που απειλεί την Ελλάδα με ...απομόνωση.

Ο τίτλος του άρθρου είναι: τιτλοφορεί «η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη».

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα ανώτατες πηγές του Βερολίνου διαμηνύουν ότι αν η κυβέρνηση συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές και μείνει στην εξουσία θα συνεχίσει να έχει τη στήριξη και τη χρηματοδότηση των εταίρων.

Επισημαίνεται δε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει ότι παραμένει δεσμευμένος με τις μεταρρυθμίσεις και έχει τιμήσει τις συμφωνίες.

Το σενάριο ΣΥΡΙΖΑ

Εντελώς διαφορετική εικόνα μεταδίδεται για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα θα απομονωθεί και δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση», υποστηρίζει κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ κανείς δεν απάντησε επίσημα για το εάν υπάρχει plan B.Ανεπίσημα όμως σημειώθηκε ότι «δεν χρειάζονται νέα σχέδια και δεν χρειάζονται γιατί υπάρχουν ακόμα τα παλιά στα συρτάρια».

Η Die Welt στέκεται και στη δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα παίζει το νταούλι και θα χορεύουν οι αγορές σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ψευδαίσθηση που θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και για όλη την Ευρώπη.