A- A+
Λογαριασμοί στο ...περίπτερο με χρέωση κάρτας
Μία νέα υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών όλων των τραπεζών να πληρώνουν τους λογαριασμοπύς σε επιχειρήσεις μικρής λιανικής, λανσάρει η Εθνική Τράπεζα.

Ο λόγος γίνεται για την νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών i-bank Simple Pay Spot, μέσω της οποίας οι καταναλωτές, στο σύνολο της χώρας, πελάτες ή μη της Εθνικής Τράπεζας, μπορούν να πληρώνουν εύκολα και γρήγορα:

  • Τους λογαριασμούς τους σε ΔΕΚΟ (ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση κ.ά.)
  • Τηλεπικοινωνίες
  • Άλλους οργανισμούς
  • Μα αγοράζουν άϋλα προϊόντα, όπως χρόνο καρτοκινητής τηλεφωνίας

Τα σημεία πληρωμών

Η πληρωμή γίνεται στο κοντινότερο κατάστημα μικρής λιανικής της περιοχής τους (μίνι μάρκετ, ψιλικά, kiosk, περίπτερο κ.ά.) με τη σήμανση “i-bank Simple Pay Spot”.

Η πληρωμή των λογαριασμών γίνεται είτε με μετρητά είτε με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας της Εθνικής Τράπεζας ή και άλλων τραπεζών, ενώ μετά την εκτέλεση της συναλλαγής οι καταναλωτές λαμβάνουν απόδειξη πληρωμής από την Εθνική.

Η Τράπεζα θα εμπλουτίζει διαρκώς τις διαθέσιμες πληρωμές λογαριασμών σε φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των καταναλωτών.

Το νέο δίκτυο

Στο δίκτυο i-bank Simple Pay Spot, που δημιουργείται με στρατηγική συμφωνία της Εθνικής με την RBS Α.Ε., εταιρία σχεδιασμού και διάθεσης καινοτόμων ταμειακών συστημάτων, μπορεί να ενταχθεί κάθε κατάστημα λιανικής.

Μετά από αξιολογημένη αίτησή του, θα προμηθευτεί και θα λειτουργεί τα εξελιγμένα Συστήματα Ταμείου της RBS, τα οποία συνδέονται με ασφαλή τρόπο με τα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας.

Έτσι, το κατάστημα απολαμβάνει πολλαπλά οφέλη: διεύρυνση εργασιών και νέα έσοδα, χωρίς επενδύσεις σε αποθέματα και χρηματοοικονομικά κόστη, διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό και κύρος, ανταποδοτική επένδυση του συστήματος ταμείου, το οποίο πλέον αποτελεί και πηγή εσόδων για την επιχείρηση.

Πλεονεκτήματα για επιχειρήσεις

Βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ένταξης ενός καταστήματος στο νέο δίκτυο i-bank Simple Pay Spot είναι ότι:

1. Εξοπλίζεται με την πλέον εξελιγμένη υλικοτεχνική υποδομή: το σύστημα ταμείου και ηλεκτρονικών συναλλαγών της RBS εξυπηρετεί ταυτόχρονα και ευρύτερες ανάγκες του καταστήματος, όπως έκδοση νόμιμων φορολογικών αποδείξεων λιανικής πώλησης και τιμολογίων, πλήρη διαχείριση λειτουργιών ταμείου, πολιτικές loyalty (πόντοι, κουπόνια) κ.ά.

2. Αναδεικνύεται σε στρατηγικό κέντρο ηλεκτρονικών συναλλαγών της περιοχής του, αξιοποιώντας τις υποδομές της Εθνικής Τράπεζας.

3. Έχει πρόσβαση σε όλα τα κανάλια της Εθνικής Τράπεζας (Καταστήματα, ATM, APS, Internet Banking) για τις συναλλαγές του. Ειδικά για τις καταθέσεις μετρητών μπορεί να εξυπηρετηθεί στα περισσότερα από 1.400 ATM της Τράπεζας, 650 από τα οποία δέχονται κατάθεση μετρητών χωρίς φάκελο με άμεση πίστωση του λογαριασμού τους.

4. Διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο και την ιδιοκτησία του εξοπλισμού, καθώς και την εγγύηση της απρόσκοπτης λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

5. Ακολουθεί μια γρήγορη και απλή διαδικασία ένταξης στο δίκτυο i-bank Simple Pay Spot.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο site της Εθνικής Τράπεζας www.nbg.gr ή τηλεφωνικά στο 181818.